En måndag som var söndag

I måndags var det fortfarande påsk. Och för omväxlingens skull började inte vår dag hemma vid vårt köksbord.

Utan här! På Pom & Flora på Bondegatan! Kanske mitt absoluta favoritcafé i Stockholm, men som jag tyvärr inte besöker så ofta eftersom att det alltid är fullt. Men eftersom att det var påsk och Stockholms gator ekade tomma passade vi på. Jag åt en yoghurtbowl med rabarberkompott och ingefärsgranola (så gott att jag gjorde en egen take av det i lördags) plus avokadomacka med ett kokt ägg.

Magnus tog en yoghurt- och chiabowl plus ett kokt ägg med kaviar. Och så drack vi kaffe i mängder.

Kaffe-drickar-fejs.

Sedan gick vi ut i vårsolen! Vi hade tänkt att gå i lite butiker men inget hade hunnit öppna, så istället åkte vi hem.

Och satte oss vid köksbordet.

Jag kollade till odlingen av smörgåskrasse, som jag satt igång några dagar innan. Fick nästan en chock över hur enkelt det är att odla själv? Växer som ogräs i princip.

Och fixade och dona hemma. Vi bytte ut benen på vår soffa mot nya i krom.

Och jobbade med varsitt vid köksbordet.

Vid lunchtid var det tid för lunch hehe. Äggröra och picklad chili, plus lite av krassen från fönstret.

Sedan sovs det i soffan, och bloggades vid köksbordet.

Men några timmar senare, medan solen var på väg ner, bestämde vi oss för att ge oss ut igen och åkte hit.

Till Örnsberg, vår favoritplats.

Fortfarande lite isigt, men tänk att för bara några veckor sedan gick vi på isen utanför, och om några veckor (nåja) till så kommer vi bada från bryggan här.

<3

Sedan gick vi längs vattnet, förbi klippväggar täckta av is.

Innan vi vinkade hejdå till Vinterviken.

Och åkte hem.

Sedan åt vi nötter och ost och såg på Dunkirk.

Slut på påsk!

Comments

 1. Madeleine

  Så fint. Du är väldigt inspirerande. Får jag fråga var du fått tag i glascylindern?

  1. Eric - smdlnd

   Menar du fatet med vattenkrassen? Det är locket från en glasburk som jag köpt på H&M Home! :)

 2. Johanna

  Otroligt fint! Jag har tänkt på en grej.. Alla dina bilder är ju så magiska, och du får platser att se så drömmiga ut. Men när jag själv är på samma platser ser jag dem liksom inte som så fantastiska (oftast). Är liksom dålig på att stanna upp och SE. Så frågan är om du njuter i stunden t.ex. när du och Magnus är ute och promenerar vid magiska ställen, eller om du där och då kan vara lite småirriterad och mest fokuserad på att få till de perfekta bilden. Så ja, fångar bilderna stämningen så som den är i dina ögon eller skapar du stämningen i bilderna?

 3. Daniella

  Asså jag måste säga att jag älskar estetiken på dina bilder. Vet inte hur jag ska förklara det, men kan inte slita blicken från dem haha.

  1. Eric - smdlnd

   Näe vad fint, tack! :)

Leave a comment