280518

Godmorgon!

Ny vecka idag. Och tur är det, för den förra kändes som att den aldrig skulle ta slut. Fyfan vilken vecka det varit. Eller egentligen veckor, för nu börjar dagarna som jag känt stress upp över öronen passera tvåsiffrigt med råge. Hatar det. Stress är fan det värsta jag vet.

Hade tänkt att åka raka vägen hem och slänga mig i soffan i fredags när jag jobbat klart, men Magnus lyckades övertalade mig att följa med på King magazines 100 mäktigaste-fest på kvällen. Hade så jäkla kul och kan inte minnas sist jag dansade så mycket. Bland de roligaste kvällarna jag haft på länge. Morgonen därpå tog vi med oss Emma på en båt ut i skärgården, och igår fyllde gjorde jag den sista insatsen med vår balkong genom att fylla den med grönt. Förra helgen köpte jag nya mattor, rev bort det gamla plastgolvet som den tidigare hyresgästerna lämnade kvar när de flyttade ut för snart två år sedan och i onsdags tog jag tåget till Råcksta för att köpa en stor balkonglåda med uppdrivna kryddor av en snubbe vars hela hem var fyllt av växter. Fick dessutom en kruka basilika på köpet. Så nu är det som en liten grön oas.

Jag tror litegrann att mitt nyfunna balkongintresse är något slags regressionsbeteende när livet i allmänhet har varit rätt jobbigt, men i så fall får det vara det. Tänker vara där ute varje dag som vädret tillåter och pilla med små tomatbuskar och kryddväxter resten av sommaren.

Och den här platsen då? Till hösten har jag bloggat i fyra år och under den tiden har så mycket förändrats. Från att ha varit mitt enda utlopp för kreativitet till att bli något som hjälpte mig att få jobb och träffa nya vänner till att nu börja kännas lite segt. Som om jag bara harvar runt och att jag just nu inte riktigt mäktar med. Samtidigt känner jag på många sätt att just blogg är mitt medium. Det passar liksom. Så kanske är det bara så att huvudet gått in i semestermode efter veckorna av sommarväder, eller så är det ett tecken på att den här platsen också behöver utvecklas? Vill ha en plats som kan kännas som mitt. Ett eget litet ekosystem. Kanske ändra riktning? Lägga till något mer, som video eller kanske en podd? Jag vet inte riktigt. Något som blir lite av ett omtag tänker jag. Det kan behövas.

Comments

 1. Johanna

  Håller med Johannan ovanför. Men podd låter ju fantastiskt med ?

 2. Johanna

  Vad tråkigt med stress och känslan av att bara harva på. Jag tycker att det du delar med dig av här är kanon, och du ligger på min högst personliga topplista av bloggar! Så länge du inte slutar är jag glad hehe

  1. Eric - smdlnd

   Tack, vad fint att höra! :)

Leave a comment