Antwerpen del 5 – Barchel, helgmarknad & Graanmarkt igen

Godmorgon från dag 3 av vår Antwerpenresa! Jag och Magnus var som vanligt uppe innan staden vaknat, och trots att klockan närmade sig 10 när vi gick ut i morgonsolen var gatorna nästan helt tomma sånär som på en och annan spårvagn som skramlade förbi.

Mitt morgontrötta resesällskap som ledde vägen till dagens frukostställe.

Vi skulle till Barchel, som låg en bit utanför gamla stan, precis vid Stadspark, på gränsen mellan stadsdelarna Diamant och Klein-Antwerpen.

När vi kom dit var det nästan fullsatt.

Men norpade åt oss en plats vid fönstret.

Och så beställde vi frukost. Jag fick en jätteportion yoghurt och Magnus en lika stor portion med scrambled eggs och bacon.

Och så delade vi på fattiga riddare, som är kanske en av mina absolut mest underskattade frukosträtter. Äter det nästan aldrig, men tycker det är så gott. Denna var +++++, med kanderade päron, glass och blåbär.

Himla trevligt ställe var det hursomhelst, och vi satt kvar länge och lapade sol, drack kaffe och bläddrade i tidningar medan vi vaknade till ordentligt.

Sedan gick vi ut i solen. Vi genade genom parken, som precis börjat grönska.

Magnus, med huvudet ner i sin telefon since 1994.

<3

Och så gick vi runt ett tag och spanade på kaniner i buskarna och pratade om att Stockholm tyvärr saknar riktigt maffiga stadsparker likt alla andra europeiska städer.

Sedan bytte vi parken mot bebyggelse och gick hit, till Theaterplein, där det var lördagsmarknad. Bara drygt 12 timmar innan hade det varit helt tomt här, men nu var det knockfullt med människor och stånd så långt ögat kunde nå.

Vi gick runt bland vagnarna, provsmakade oliver och tittade på blommor, elektronik, sängar och allt annat som såldes där i en salig blandning.

Sedan fortsatte vi till Graanmarkt 13, där vi ätit middag dagen innan men som mest är en slags ~konceptbutik~. Vilket ju är min favoritsort när det kommer till butiker.

Vi gick runt och kollade på kläder, porslin och inredningsprylar.

Älskade detta ställe. Påminde lite om Merci i Paris, men lite mindre, dyrare och mer “hipstrigt”. Bra ställe för inredningsinspiration dock.

När vi kikat färdigt gick vi ut igen.

Och fortsatte i riktning mot centrum. Förbi kyrkor.

Och genom diamantdistriktet.

Hela vägen hit, till centralstationen, där vi hoppade på en spårvagn som skulle ta oss till det som visade sig vara resan absoluta höjdpunkt. Men mer om det en annan dag!

Comments

 1. Hanna

  Den första bilden är så vacker :) Tack för att du delar med dig!

  1. Eric - smdlnd

   Tack själv för fin kommentar! :)

 2. Josefin

  Så fina bilder från denna resa! Vad är det samlade betyget? Rekommenderar du en resa dit? :)

 3. Molly

  Hej Eric! Fantastiskt inspirerande är du!
  Har en fråga angående kameror. Jag hade tänkt att investera i en ny, plåtar för tillfället med en gammal Nikon D3100 vars glansdagar börjar lida mot sitt slut, men är osäker på vilken. Älskar att plåta analogt men tänker att en digital ändå kanske är det jag kommer att ha mest användning för ändå. Hittade ett gammalt inlägg med vilka kameror du använder, är det de du fortfranade kör på? Är det någon av de du skulle rekomendera eller har du annat tips? Det jag är ute efter är bra kvalité men samtidigt inte för stor och tung, utan smidig och behändig.
  Bästa hälnsingar,
  Molly

Leave a comment