En sommardag i maj med årets först dopp & livets middag

Godmorgon! Vi hoppar bak i tiden till förra helgen, mitt under den böljande värmevågen här i Stockholm.

Som vanligt så började morgonen vid frukostbordet, mitt emot den här trötta.

Vi hade kylskåpsrensat ihop detta.

Smoothiebowl med kvarglömd chiapudding, några färska hallon som gömde sig bakom en burk med tahini och så macka med västerbottensost, några skivor tomat och lite gräslök.

När vi ätit upp lockade solen utanför, så vi förflyttade oss ut till balkongen där vi läste klart tidningen.

Några timmar i solen senare var det dags för lunch, i form av detta inte så bildsköna men desto godare – våfflor med grädde och drottningsylt.

Sedan drog jag med mig denna grumpy men sommarhunkiga ur lägenheten. Hur mycket sommar i Italien osar han inte här?

Vi åkte några stopp med tunnelbanan och klev av här, i Örnsberg.

Och letade rätt på en plats på klipporna.

Det var verkligen en sådan sjuk väderdag? Säkert uppemot 30 grader i solen och helt smockat med badande stockholmare. Vi solade och snackade och lyssnade på poddar. Jag tog mitt första dopp (så kallt att mitt huvud nästan sprängdes dock men ändå, hur härligt?) och så läste jag i min nya bok – Det som tillhör dig av Garth Greenwell. Helt okej bok, men inget märkvärdigt tyvärr. Vill liksom läsa någon som verkligen ruskar om. Förra sommaren läste jag ju Ett litet liv som verkligen var helt otrolig, och hoppas kunna hitta något liknande inför den här sommaren. Någon som har några tips? Vill liksom  k ä n n a, haha.

Några timmar hade solen lagt sig lågt på himlen och när vi varandrade hemåt silades strålarna genom träden.

Och väl hemma flyttade vi vårt nya köksbord på plats. Hejdå till det gamla och hej till något helt annat. Verkligen en ny era här hemma.

Sedan slängde vi ihop kanske det godaste och somrigaste jag kan tänka mig just nu till middag.

Grekisk sallad med solvarma tomater, oliver, gurka, rödlök och smulad fetaost. Plus bröd som vi doppade i olivolja. Alltså dra mig hur gott detta är. Kan vi snälla bring back 2000-talets medelhavsmatstrend? Vill inte äta något annat än fetaost, focaccia och olivolja någonsin igen.

Och sedan, när solen försvunnit bakom hustaken, gick vi in igen och facetimeade med Clara som låg på sitt sovrumsgolv i Umeå tills det var dags att krypa till kojs. Clara alltså, en av de klokaste jag vet. Gud vad jag har saknat henne.

Comments

 1. Julia

  Såå fint med nya köksbordet! Jag älskar det! Om du vill ha ett riktigt suveränt boktips kan jag rekommendera The song of Achilles av Madeline Miller. Skriven ur Patroclus perspektiv, om hans djupa kärlek till Achilles. Den är så välskriven (det tog Miller 10 år) och en av de finaste berättelserna om kärlek som jag läst.
  Den finns här t.ex:
  https://www.adlibris.com/se/bok/the-song-of-achilles-9781408821985

  1. Eric - smdlnd

   Åh vad snällt, tack!
   Bra tips, ska kolla upp den! :D

 2. Alicia

  Få böcker som kan mäta sig med ett litet liv om man ska vara helt ärlig, men kan verkligen dunderrekommendera Allt jag inte minns (jonas khemiri) och de kommer drunkna i sina mödrars tårar (johannes anyuru). Löjligt att rekommendera augustpris-vinnare kanske, men båda böckerna var orimligt rätt 5/5 och var också spännande rent stilistiskt!

  1. Eric - smdlnd

   Ja jag kan tänka mig det, men tack för tips ändå! Har varit sugna på båda så kanske är dags helt enkelt! ☺️

Leave a comment