Frukostar på sistone

Godmorgon! Idag är det fredag för mig, trots att det är onsdag. Imorgon är det ju röd dag, och på fredag är jag ledig. Ska vara drygt 20 grader och strålande sol här i Stockholm så ska verkligen se till att njuta den sista förlängda ledigheten innan sommaren. På tal om sommaren så har våra första sommarplaner gått i lås de senaste dagarna och jag är så otroligt pepp. Tror att det kan bli den bästa sommaren hittills i mitt liv. Men mer om det senare, för nu ska vi kolla på lite frukostar jag tryckt i mig på sistone. Perfekt inför långhelgen tänkte jag.

För någon helg sedan åt jag detta. Yoghurt med färska hallon och passionsfrukt (så underskattad frukt för övrigt? Så gott och syrligt till yoghurten) och så juice och kaffe som vanligt.

Samt äggröra gjord på fyra ägg plus två skivade vårlökar. Toppade sedan med finhackad gräslök och picklad chili.

En annan morgon, innan jag och Magnus tog flyget upp till Umeå, gjorde vi detta – fattiga riddare på croissant! Snott rakt av från ingen mindre än Sofia Wood, med jordgubbar, basilika och lite lönnsirap. Blev verkligen så gott.

Och så sist men inte minst detta, som jag åt till frukost i söndags – smoothie bowl med chiapudding, jordnötssmör, jordgubbar och granola. Plus briochetoast med ricotta, äppelskivor, chiafrön och honung, från Pom & Floras kokbok som jag fått i födelsedagspresent av Magnus föräldrar.

Hoppas ni får en fin onsdag och fick lite frukostinspiration!

Leave a comment