Vad jag ska & vill göra sommaren 2018

Hej på er!

Gud vilken helg vi har haft. Här i Stockholm har det varit sol sedan i torsdags, igår hela 24 grader, och jag tror att vädret varit liknande nästan över hela landet. Jag och Magnus lyckades på något vis komma in i en riktig ledighetslunk, och emellanåt kändes det nästan som att det var sommar och mitt i juli och att vi hade semester både två. Så härligt!

Och när vi ändå har lite sommarfeeling i oss tänkte jag att det kunde vara kul med ett inlägg om mina sommarplaner. Förra veckan började ju de första gå i lås, och innan vi vet ordet av så är ju sommaren här på allvar. Vi tittar:

I motsats till många Stockholmare jag känner så älskar jag Stockholm på sommaren, så den mesta tiden kommer så klart spenderas här.

Hoppas spendera många sommarkvällar och helger på Örnsbergs Klippor till exempel, som ju är en av mina bästa sommarställen i Stockholm.

Vill gärna hinna med små utflykter på helgerna också. Kanske till Drottningholm som är så himla vackert. 

Eller till Skogskyrkogården. 

Att gå på museum är också trevligt som sommarutflykt. För något år sedan skrev jag ju en guide till Stockholms bästa museum, och en av mina absoluta favoriter är ju Carl Eldhs Ateljémusuem, som ligger i Bellevueparken och är en av Stockholms absoluta vackraste platser.

Men vill gärna hinna med en sväng till Millesgården också. Mellan 19 maj och 3 juni har de en utställning med den japanska konstnären Katsushika Hokusai som jag gärna vill se, och resten av sommaren kommer de att ställa ut 1900-talskonst från bland annat Picasso och Salvador Dalí.

Att hänga i parker vill man ju göra, och det gör vi ju redan nu. Men tänker mig att det blir många kvällar i Ivar Los.

Och såklart i Tanto och kring Årstaviken. 

Någon dag skulle jag vilja hoppa på en Waxholmsbåt ut till skärgården, för det har vi aldrig gjort trots att vi bott här i snart 3 år.

Sedan finns det ju såklart massor av annat kul att göra i Stockholm på sommaren, som att besöka Rosendals trädgård och Prins Eugens Waldemarsudde eller en drink på Mosebacketerassen. Mer finns att läsa här, i min guide till sommarstockholm från förra året!

Under midsommarhelgen, som på vissa sätt är sommarens officiella startpunkt, är jag också lite sugen på att ta tåget ned till Köpenhamn i några dagar. Det hade varit så härligt att hänga runt i ett sommarvarmt CPH och gå på museum, besöka mysiga små butiker och ha picknick i parker. Vi dock se lite hur det blir med den tanken, för förra veckan lade vi nämligen majoriteten av vår reskassa på något annat.

Nämligen på sommarens stora resa, till Italien! I år igen, och denna gång till ön Lipari utanför Sicilien! Gud vad vi har funderat och googlat och finkammat AirBnB och resebloggar inför denna resa.

 

Förra året spenderade vi 5 dagar utanför Sorrento och åt pasta, badade på gömda stränder och susade runt hela Amalfikusten på en moped, och vi kände att vi verkligen göra en liknande resa även i år, men kanske inte till samma exakt samma ställe. Samtidigt har det varit ett riktigt projekt att hitta något annat som vi kände passade oss, så när vi ramlade över ett helt fantastiskt hus på ön Lipari kände vi helt enkelt att vi var tvungna att slå till. 

Så här ska vi bo, en dryg vecka i mitten på juli. I ett vitt hus med en stor terass högt uppe på ett berg med utsikt över ett knallblått medelhavet. Kommer äta mängder av mozzarella och solmogna tomater, läsa böcker och utforska varenda vrå av ön. En vecka ska vi vara där och det ska bli så. himla. nice. 

Men förutom Italien ska vi också runt i Sverige. Till Sundsvall för att hälsa på min släkt och till Umeå för att träffa alla våra vänner där. 

Ska gå på Båten, promenera på Älvtået och vara uppe hela nätter när solen aldrig går ned.

Och såklart spendera långsamma dagar i min familjs sommarstuga. Promenera runt sjön, bada och laga somriga luncher som vi äter på altanen. Kommer bli hur bra som helst. 

Vad ska ni göra i sommar?

Comments

 1. […] en vecka. Utöver det har inte så mycket hänt när det kommer till semesterplaner sedan jag skrev detta inlägg för någon månad sedan, men tänker samtidigt att det är lite lyxigt att inte behöva planera […]

 2. sparris

  Kommer jobba som en idiot fram till 4 augusti, först då börjar min lagstadgade.. :O
  Besöker dock Göteborg i mitten av juni, var där på kurs för några år sen och fastnade så för stan att jag åkt tillbaks varje år sen dess!

 3. Rebecca

  Låter helt fantastiskt det här ju. Vill också till Italien i sommar. Om ni ska till Köpenhamn så säg till :)

 4. Erika

  Låter fantastiskt alla dina planer! Tycker så mycket om din blogg. Fina texter med ofta väldigt vackra foton. Jag blev så nyfiken på att höra mer om er Italien resa. För att få lite tips:) Boendet såg så fint ut! Vore kul om du ville skriva lite mer redan innan resan.

  1. Eric - smdlnd

   Tack, vad glad jag blir! Hmm, det kan jag försöka ordna såklart, lite närmare själva resan! Kram :)

 5. Sandra Leone

  Jag och min allra bästa vän (som flyttat till London) ska mötas upp i Helsingfors för att kunna hänga bara hon och jag, plus hälsa på min mormor. Det ska bli så fint att jag vet inte vad.

  1. Eric - smdlnd

   Åh så mysigt! Har velat åka till Helsingfors så länge. Känns som det nya Köpenhamn typ!

Leave a comment