En lat sommarlördag

Godmorgon, direkt från mitt köksbord! Jag har precis satt igång en maskin tvätt, ätit frukost och nu sitter jag skriver detta inlägg. Jag är ledig idag och regnet öser ned utanför. Det gör inte så mycket, för Magnus jobbar och jag har en riktig fixardag med tvätt som ska tvättas, mat som ska preppas, inlägg som ska göras och rum som ska städas. Det är ganska mysigt att ha lediga dagar där sånt hinns med. Det känns lyxigt att liksom hinna göra tråkiga saker, eftersom de senaste veckorna verkligen bara susat förbi.

Imorgon bitti flyger vi som sagt ned till Skåne och firar midsommar där och morgon därpå tar vi tåget över till Köpenhamn där vi spenderar resten av helgen. Det är min födelsedagspresent från Magnus, och det ska bli så roligt. Har tänkt hinna gå på museum, äta massa god mat och strosa runt i danska inredningsbutiker. Tar såklart med kameran, så se fram emot lite härliga CPH-inlägg här nästa vecka.

Men hur som helst. Jag tänkte att kunde kolla på vad jag gjorde i lördags.

Klev upp och gjorde frukost som vanligt. Denna gång yoghurt med ugnsbakade nektariner (verkar vara en trend på Instagram bland annat så varför inte haka på?) som var så gott.

Mitt fina frukostsällskap.

Sedan hängde vi mest runt hemma ett tag. Låg i soffan och kollade serier, jag lade en ansiktsmask och bläddrade klart i tidningen.

Gud vad det för övrigt inte är en askul grej att läsa tidningen numera. USA som särar på familjer och låser in barn i burar och går ur FNs råd för mänskliga rättigheter, Ungern som straffbeskattar eller i värsta fall fängslar människor som vill hjälpa flyktingar eller att herrfotbolls-VM just nu spelas i ett land som regelbundet förtrycker HBTQ-människor och som folk som av en händelse helt verkar glömma bort och istället dricker öl och ~hejar på Sverige~ som om det inte vore något helt skevt med det? Och inte minst vårt eget land, vars tillstånd efter valet i höst jag knappt vågar tänka på. Det pratas om en våg att protektionism och konservatism men ingenting om de människor vars liv och drömmar krossas av den. De vars själva existens hotas av just denna utveckling, som de senaste åren gått så ofantligt fort. Vad ska man göra? Finns det ens något man kan göra? Det är så deppigt att det enda man tyvärr gör att stoppa huvudet i sanden och låtsas som det inte är här det händer utan i en annan, parallell verklighet.

Och det var väl ungefär det vi gjorde den här dagen också. Vid lunchtid kravlade vi oss upp ur soffan och åkte hit, till Örnsberg. Molnen täckte i princip hela himlen men det var ändå tryckande varmt.

Jag hade packat nätväskan full med nektariner, badkläder och min nya bok som jag läser, och så låg vi några timmar i solen. Badade lite, lyssnade lite på podd och petade loss nektarinfruktkött som kilats fast mellan tänderna.

Sedan åkte vi hem igen.

Jag pillade lite med växterna på balkongen och så lyssnade vi på p3-poddar. Så himla mysigt det är ändå. Ser ni förresten hur mycket min salvia har växt? Garanterat den krydda vi plockat mest av, men som ändå växer så det knakar. Blir bara högre och högre.

Och sedan, några timmar senare, hade vi svängt ihop detta goda till middag. Pizza med mâchesallad, tomater, getost och honung, som jag ju skrev om i mitt stora inlägg om sommarmat i tisdags. Livets pizza faktiskt.

Sedan tog jag inga mer bilder den dagen, så slut på en sommarlördag.

Hoppas ni får en fin midsommarhelg!

Leave a comment