En litn tripp till CPH – dag 1

I helgen var jag i Köpenhamn! Det var ju min födelsedagspresent från Magnus, så dagen efter att ha firats midsommar utanför Lund klev vi upp i ottan (vilka är vi vad gör vi hur orkar vi osv), klev på tåget i Malmö och åkte över broen.

Och strax innan lunch vi framme i CPH. Trötta som gnuer promenerade vi sedan till Vesterbro, där vår Airbnb-lägga låg. Vi droppade av våra väskor, och så promenerade vi in till stan i jakt på mat.

Vi gick förbi pastelliga hus.

Hela vägen hit, till Nyhavn.

För att gå hit, till Apollo Bar!

Världens mysigaste och fina lilla plats, inklämd på en liten innergård vid Kunsthal Charlottenborg. Apollo Bar har samma grundare som vårt favoritcafé Atelier September, och har lite samma vibe. Extremt fint, lite rufft i kanterna och väldigt Köpenhamnskt.

Vi slog oss ned utomhus och beställde in frukost till lunch.

Bland annat en toast med ricotta, jordgubbar och oregano, surdegsbröd med comtéost (så ofantligt gott, måste göra detta hemma i helgen) och så detta goda ovanför! Yoghurt med rabarberkompott, basilika och matcha!

När vi ätit upp och vilat lite i solen ett tag hade vi nya krafter, så vi vandrade vidare.

Denna gång hit, till Thorvaldsens museum.

Som är uppkallat efter och innehåller en massa verk av den danska skulptören och konstnären Bertel Thorvaldsen. Kan också ha varit den vackraste byggnad jag sett.

Överallt var långa korridorer som band samman en massa rum målade i olika färger.

Som i sin tur innehöll skulpturer. Så fint.

Magnus var strategiskt klädd och matchade interiören.

Och jag hade ett oförskämt bra glow, trots att vi sovit knappt 4 timmar den natten. Måste berott på mitt semestriga humör, eller att det var en luftfuktighet på typ 300% där inne.

Vi gick runt och kollade in i varenda vrå och korridor.

Ut på innergården där konstnären själv tydligen ligger begravd.

Och så upp en våning där utställningarna fortsatte. Varenda nytt rum var som taget direkt från Italien. Så ofantligt fint.

Efter någon timme eller så där var vi färdiga.

Och så gick vi ut i solen. Jag hade på mig ny väska från Weekday som jag snott från Magnus, mina 501s, en skjorta från Tommy Hilfigher som jag köpt second hand, och så skor från Nike.

Och efter tips från Franziska letade vi reda på varsin cykel via appen Donkey Republic (framtiden hörni!) som vi hyrde över dagen, och så cyklade vi hemåt mot Vesterbro.

Och gick de fem trapporna upp till vår Airbnb-lägenhet och tog en eftermiddagslur.

Några timmar senare var vi uppe igen och hade cyklat hit, till Baby Baby Bar på Refshaleøen.

Där vi mötte upp Franziska, Flora och Johanna på några øl. Efter någon timme lämnade Flora och Johanna oss medan vi andra blev kvar, drack några öl till och åt veganska wraps.

Sen kom Franziskas kompis Samantha förbi och joinade oss inne i vårt lilla växthus.

Och så snackade vi om utbrändhet, jobb och den danska lägenhetsmarknaden på en blandning av engelska, svenska och (för oss) knagglig danska medan solen kröp längre och längre ned på himlen.

Himla fin första kväll och dag i Köpenhamn.

Comments

  1. […] nummer två är denna, som jag och Magnus smakade på Baby Baby Bar i Köpenhamn och som vi sen började göra hemma. Typ den enklaste drinken jag druckit (är väl […]

  2. Matilda

    Bilderna i detta inlägg! HJÄLP vad fint

  3. Sandra Leone

    Bästa presenten ju!

Leave a comment