Förra söndagen – värmevåg & världens godaste veganglass

Godmorgon! Har ni haft en fin helg?

Det har jag tackar som frågar. Den här veckan är en kortvecka, den sista innan semestern. Eftersom det är midsommar jobbar jag bara 3 dagar och på fredag åker jag och Magnus ner till Skåne för att fira med Nellie, Saga och ett helt gäng av deras kompisar någonstans utanför Lund. Är så pepp på det. Midsommar som annars brukar vara en av mina värsta högtider kan i år bli ganska kul ändå.

Annars då? Min långdragna förkylning verkar äntligen vara helt borta och i veckan kanske jag kan komma igång och träna igen. Vill ut och springa, eller kanske simma. Och på tal om midsommar så tänkte jag bland annat försöka knåpa ihop ett inlägg med tips på snabb sommarmat här på bloggen i veckan. Vet ju att det kan vara lite svårt att hitta matinspiration när det sista man vill göra är att hänga inne i ett kök.

Men nog om det, nu tänkte jag att vi kollar vad jag gjorde förra söndagen!

Då vaknade vi, klev upp och dukade fram frukost. Läste tidningen såklart, som alltid på helgerna. Visste ni förresten att DNs onlinetidning är helt gratis fram till och med valet i höst för 18-25-åringar sedan några dagar tillbaka? Så bra grej, så in och regga er här om ni har åldern inne!

Åt i alla fall detta goda till frukost.

Smoothiebowl med granola och mitt senaste obsession fröknäcke. Med ost, tomat och gräslök. Mhm.

:)

Sedan sovs det en del i soffan medan jag försökte rädda vårt olivträd som fått något slags lusangrepp.

Någon timme senare var vi färdiga med respektive syssla, och så packade vi väskan full med badkläder och hoppade på tunnelbanan in till stan.

Och åkte hit, till Tantolunden. Kanske den plats i sommaren där de senaste veckornas värmebölja gjort störst avtryck. Fanns knappt en grön gräsplätt i sikte.

Vi mötte i alla fall upp Malin, och så promenerade vi längs Årstaviken till alla foodtrucks vid Boulebaren för att äta lite lunch. Bland annat lite vegansk mjukglass på Vegan Soul Train, som var bland det godaste jag ätit i glassväg? Tips tips.

Sedan höll vi på att svettas ihjäl så vi fortsatte promenera längs viken i jakt på en badplats. Förbi svanar.

Och hela vägen till Skanstull, eftersom varenda badplats var tingad redan.

Så vi hoppade på tunnelbanan igen och åkte hit, till goa gamla Örnsberg. Insåg att vi helt enkelt är lite badkonservativa, och att de badplatser man känner till och gillar också är de bästa.

Och så badade vi lite, snacksade lite och solade lite. När klockan slog fem vinkade vi av Malin vid tunnelbanestationen, och åkte hem.

Till en lägenhet som fullkomligt kokade av värmeböljan. Vi slog upp fönster och balkongdörrar på vid gavel, och så satte vi igång med middag.

Vi svängde ihop detta! Svart ris, sojamajonnäs, mango, morötter, avokado, sojabönor och panerad tofu. Livets mat alltså, kommer aldrig ledsna på denna rätt. Har verkligen allt man behöver – salt, fett, krispigt och sött.

Lite sesamfrön på det.

Och så åt vi medan vi snackade sommarplaner, bokade klart det sista inför Italienresan i juli och så småningom somnade vi i soffan framför Parks and Rec.

Slut på söndag!

Comments

  1. Sandra Leone

    Är megapepp för inlägget om sommarmat och kul och så bra att en kan få gratis DN!

Leave a comment