I lördags – värmebölja & Arketpremiär

Godmorgon! Vi hoppar tillbaka till i lördags:

Efter en lång morgon i sängen klev vi till slut upp, tog in tidningen och dukade fram frukost.

En väldigt gul sådan. Yoghurt med ananas, passionsfrukt och kokosdukkah (från Pom & Flora-kokboken), och så äggröra.

När vi ätit upp och läst klart tidningen gick jag ut på balkongen för att föreviga den i morgonsolen till det här inlägget! Skriver detta i vartannat inlägg känns det som, men jag är så nyförälskad i att ha en mysig balkong. Bästa beslutet någonsin att inreda den ordentligt.

Den här dagen var det också verkligen en värmebölja (uppemot 30 grader), och så fort jag fotograferat klart tog jag skydd från solen inomhus. Men eftersom det var nästan varmare inne än ute insåg vi att det enda rätta var att åka och bada.

Så vi åkte hit, till Örnsberg. Vi köpte med oss chips, nötter och en liter vatten som fick bli vår lunch, och så solade vi och läste, och badade flera gånger. Det var så varmt i vattnet att man kunde flyta runt hur länge som helst utan att frysa. Minns knappt när det hände sist?

Några timmar senare, med lite badrufsigt hår, hoppade vi på tunnelbanan in till stan för att gå på Arket som just hade öppnat på Drottninggatan.

Egentligen hade jag varit där dagen innan på lunchen, men bara en kort stund då jag inte orkade trängas, så nu fick det bli ett redigare besök. Magnus testade skjortor och tröjor, och jag gick omkring på inredningsavdelningen och fingrade på pepparkvarnar, vaser och skålar. Fanns såå mycket fint, och fick med mig ett helt gäng med grejer hem.

Så fin butik verkligen.

Någon timme senare var vi hemma och packade upp dagens inköp (ska visa senare vad jag köpte).

Och så dukade vi upp en riktig sommarmiddag.

Den här gurkyoghurten med gräslök, grön tasbasco och spansk peppar till exempel, som är ett recept ur Rutabagas kokbok, som vi åt med ugnsvarmt bröd.

Och så klart en liten buffelmozarella med tomatsallad. Kommer verkligen bli min Sommaren 2018-rätt detta.

Tack och hej, slut på lördag!

Leave a comment