Min bästa sommarmiddag – salviapasta med brynt smör

Godmorgon på er! 6 juni idag, och Sveriges nationaldag. Sjukt ändå, att tiden gått så fort. Vips så är vi inne i juni, och om bara några veckor till är det semestertider. Och på tal om semestertider så tänkte jag dagen till ära dela med mig av ett recept på en av mina bästa och mest enkla sommarrätter, nämligen livets (och sommarens) bästa pasta – salviapasta!

Det finns egentligen hur många versioner som helst av detta recept (t ex Sandras variant, med citron i, som jag blev tipsad om häromdagen) men jag tycker att det är en rätt som tåls att hålla ganska enkel. Bara en god pasta, några knippen salvia, en klick smör och så lite vitlök.

Börja med att koka 2 portioner pasta i välsaltat vatten.

Under tiden som pastan kokar, smält en rejäl klick smör (ungefär 30-40 gram) i en kastrull och pressa ned en vitlöksklyfta.

Efter en stund, när smöret blivit brynt, lägger man i bladen från ungefär 3-4 knippen salvia.

Fiska upp bladen någon minut senare, då de blivit lite friterade, och låt rinna av på ett papper.

När det är ungefär 2 minuter kvar på pastans koktid ställer du tillbaka det brynta smöret på värmen igen och häller i pasta plus en skvätt pastavatten i kastrullen. Rör sedan om tills vattnet kokat in och pastan är al dente.

Och lägg sedan upp på en tallrik och toppa med den smörstekta salvian plus kanske lite svartpeppar.

Så. Gott.

Comments

  1. […] Jag upptäckte livets bästa och enklaste middagsrätt – pasta med brynt smör och salvia! […]

  2. […] nattemperaturer håller vi på att äta oss igenom kryddorna som är kvar. Så denna dag blev det Salviapasta igen. Himla gott […]

  3. Linn

    Det här ser så otroligt gott ut! Enkla pastarecept som tar no time är ju det bästa, så det här måste jag verkligen prova.

    1. Eric - smdlnd

      Ja det är verkligen en saviour så här års, då man vill vara så lite i köket som möjligt! ☺️

Leave a comment