Vår balkong

Godmorgon och välkommen till vår balkong! Vi har ju gjort om lite, vilket var på tiden eftersom att det sett i princip likadant ut som när vi flyttade in för två år sedan (nämligen så här!). Men de sista veckorna har jag som sagt gjort ett litet krafttag och med enkla medel försökt göra det lite mysigare här ute.

Och så här ser det ut nu! Som en helt annat plats. Balkongbordet och stolarna är samma som vi köpte på IKEA när vi flyttade in, men förutom den så har vi en del nytt. Som exempelvis krukor i zink och betong från Granit, och ett litet svart brickbord plus sittpall i bananfiber från IKEA. Ljuslyktorna köpte vi på Clas Ohlson (livets mest underskattade butik tbh).

Och under plastmattan som de gamla hyresgästerna lämnade efter sig, gömde sig världens finaste betonggolv. Ovanpå lade vi två bastmattor från Granit, vilket blev så himla fint mot det gråa tycker jag.

På andra sidan ser det ut så här. Ett virrvarr av krukor, två från Granit och en stor från BoConcept som jag köpte på deras utförsäljning för någon vecka sedan.

Och i dem har jag kryddor. I den stora har jag bladpersilja och oregano, och i de små har jag mynta och lila basilika, som jag köpte av en växtsnubbe på Blocket.

Från samma Blocket-snubbe som jag köpte basilikan köpte jag även en balkonglåda i zink med timjan, rosmarin, en japansk krydda som jag inte minns namnet på plus salvia, som är min absoluta favoritkrydda just nu. Så lyxigt för övrigt, att ha färska kryddor på balkongen som man kan plocka lite av och ha i matlagningen.

 

I ett annat hörn har jag ännu mer grönt. Dels en tomatplanta, som ser lite skröplig ut men som gett fin skörd, och dels en chiliplanta, som än så länge inte har några mogna frukter men som verkar må finfint i sitt soliga hörn. Nu funderar jag på vad mer jag kan fylla det hörnet med. Kanske en annan sorts tomatplanta, eller kanske gurka eller zucchini? Får se vad jag hittar.

 

Och det var det. Tycker verkligen det blev så mysigt, vill vara här ute jämt.

Comments

 1. sparris

  Shiso?

 2. A

  På tal om salvia! Världens godaste salviapastarecept bloggades av Sandra för ett tag sen: https://sandrabeijer.elle.se/tisdag-i-frankrike-simkonster-gulliga-batar-och-salviapasta/
  Kan verkligen tänka mig att det blir tusen gånger mer speciellt med egenodlad salvia! Kram!

  1. Eric - smdlnd

   Åh vad lustigt, jag komponerade ihop ett liknande recept som kommer här på bloggen i dagarna! Måste testa Sandras variant också! :)

 3. Blocket

  Snyggt! Vi gillar.. Kul också att du köpt just växter på Blocket. Ha en trevlig sommar.

Leave a comment