2 × svalkande drinktips

Här kommer två drinktips att svalka sig med i värmeböljan!

Först ut har vi min kanske bästa take på bubbelvatten – nämligen denna med rosmarin, grapefrukt och massa massa is!

Hur man gör denna säger väl sig självt litegrann, men jag brukar hälla över en flaska San Pellegrino (typ det enda kolsyrade vatten jag gillar, konstigt nog? Tycker allt annat känns så.. vasst?) i en karaff, fylla på med is, en skiva röd grapefrukt delad i två och så några kvistar rosmarin. Perfekt törstsläckare när det är varmt ute.

Drink nummer två är denna, som jag och Magnus smakade på Baby Baby Bar i Köpenhamn och som vi sen började göra hemma. Typ den enklaste drinken jag druckit (är väl ärligt talat mer som en grogg) men också bland de godare. Tryck helt enkelt bara i en miniflaska Underberg (en tysk bitter spritsort som säljs på Systemet i 3-pack för typ 60 kronor) i mynningen på en burk San Pellegrino Limonata, stoppa i ett sugrör, blanda och sedan är det klart. Om man vill kan man pula ned några myntablad också, eller så dricker man den bara som den är. Bra picknickdrink t ex.

Comments

  1. […] så tipsade jag om sommardrinkar. Bubbelvatten med grape och […]

Leave a comment