En pre-semester-semesterkväll

Hej på er! Alldeles strax ska jag iväg till till Arlanda, men först ville jag kika in här. Den närmsta veckan kommer jag ju att befinna mig i ett hus uppe i bergen på ön Lipari, utan vare sig wifi eller bra mobiltäckning, så uppdateringen här kommer nog att vara sporadisk. Har förberett några inlägg, så helt tyst kommer det inte vara, men om ni vill så kan ni ju alltid följa mig på Instagram för bilder och stories där jag säkert kommer vara mer aktiv. Om jag orkar och vill såklart, för semester är det ju trots allt.

Men innan allt det tänkte jag att vi kan hoppa tillbaka lite i tiden, till förra fredagen. Då var det innan semestern, men kanske samtidigt den semestrigaste kvällen jag haft hittills i sommar.

Det var soligt, säkert 25 grader varmt, och jag var så här glad!

Men också så här trött.

Efter lite vin blev det dock bättre.

Och ännu mer så när vi dukat fram mat. Har ni sett något trevligare eller? Bröd med olivolja och salt, burrata med tomat, olja och svartpeppar.

Och så pasta pesto gjord på morotsblast. Det vill säga det gröna på moroten. Blev så gott, ni borde testa!

Jag gjorde så här: Rostade ungefär 1.5 dl solroskärnor i en stekpanna som jag sedan mixade med morotsblast från ett knippe morötter (plockade bort de grövsta stjälkarna men resten fick åka ned i matberedaren. Därefter tillsatte jag salt, peppar, en pressad vitlöksklyfta, riven Västerbottensost och så olivolja till konsistensen blev bra.

Maggan var nöjd.

Sedan drack vi vin och snackade, och sen gick jag en runda och inspekterade mina kryddväxter. Salvian och Shison växer så det knakar och håller på att ta över hela balkongen känns det som.

Och både chilin och tomaten håller på att få en massa frukt.

Medan resten av kryddorna har börjat blomma. Vår lila basilika har fått ett helt gäng ljuslila blommor som ser lite ut som syrener, helt knäppt.

När vinet var slut och maten uppäten packade vi ner handdukar och badbyxor i varsin väska, och så tog vi tunnelbanan till Bredäng.

Vi korsade en äng.

Och gick upp över ett berg. Tänk att detta ligger knappt 10 minuter från oss. Så fint.

Och till sist var vi framme här, på Mälarhöjdsbadet. En sån mysig liten strand som Malin tipsat mig om som jag inte hade någon aning om att den existerade.

Vi satte oss på en sten på stranden.

Och tittade på båtar som passerade medan solen kröp ner över himlen.

Efter en stund vågade jag mig ner i vattnet.

Badpojke 1.

Badpojke 2.

Sedan satt vi och huttrade lite i solnedgången, spanade på badande hundar och stora båtar som seglade förbi och lämnade enorma svallvågor efter sig.

Bad Magnus ta en bild på mig vilken han tog på största möjliga allvar.

Blev fint till slut :)

Och sen när solens sista strålar började försvinna bakom träden packade vi ihop våra grejer.

Och sa hejdå till en ny favoritstrand.

Sedan promenerade vi tillbaka mot Bredäng längs strandpromenaden.

Och vek av uppåt vid Konditori Lyran som är så fint.

Sedan var det slut på vad som kändes som en riktig semesterkväll. Och nu är det semester också på riktigt. Så himla härligt.

Comments

 1. […] Medan solen sjönk på himlen och båtar brakade förbi i vattnet utanför. Var nog en av årets absolut bästa kvällar. […]

 2. Anna

  Åå, men herre, vad kommer din skjorta ifrån? Sån vil jag också ha!

  1. Eric - smdlnd

   TACK! Från Zara! ☺️

 3. Flora Wiström

  guuuud vad fint. ääälskar första bilderna på dig <3333

  1. Eric - smdlnd

   Men hallå!! 🙏🏼

 4. Elin

  Blommorna på basilikan är fina men stjäl energi från resten av plantan, så de kan du klippa/nypa av.

  1. Eric - smdlnd

   Åh misstänkte det! Får göra det när jag kommer hem 😬

Leave a comment