En vecka mellan

Hej! 

Ursäkta för tystnaden här de senaste dagarna. I fredags åkte vi nämligen upp till Umeå och sedan dess har dagarna gått i ett, med stugbesök, att träffa kompisar och föräldrar, loppisturer och att däremellan bara hinna ta det lugnt. Så pga detta så har denna plats kommit lite i kläm, men jag antar att de flesta av er mest gör samma liknande saker istället för att läsa bloggar så kanske inte gör så mycket.

Hur som helst tänkte jag att vi tar en liten paus från Italienbilder och kikar på vad jag gjort här i Sverige istället, sedan vi kom hem för drygt en vecka sedan. 

Amanda har t ex varit i Stockholm på besök, så i måndags möttes vi upp i Örnsberg för lite picknick. 

Hade med bubbel såklart, som vi snabbkylt genom att hälla ner en påse party-is i systemetkassen (livets life hack var så god).

Och så dukade vi upp ostar, oliver, surdegsbröd, aioli och annat gott, och snackade om vad som hänt sen sist. Hon är ju hemma över sommaren från New York, och i vinter tar hon sin Bachelor i modejournalistik och marknadsföring.

Vi pratade bland annat om det, om framtida jobb och hur tiden bara skenar iväg ibland. I drygt 4 år har hon bott i New York, med en kort paus i Stockholm förrförra året om ni minns. Sjukt ändå.

Morgonen efter åt jag och Magnus en true semesterfrukost, med amerikanska pannkakor, hallon och lönnsirap som vi åt i långsamt takt med radion på i bakgrunden. Tror knappt vi rörde oss en centimeter den dagen, det var så varmt att man knappt kunde.

På onsdagen mötte jag däremot upp Amanda igen inne i stan för att gå på Carl Eldhs Ateljémuseum. 

Kanske Stockholms finaste museum. Men också det varmaste under den här värmeböljan. De stora fönstren gjorde nästan att det var som att vara i ett 40-gradigt växthus.

Fint var det dock, som alltid.

Efteråt åkte vi hem till hennes brors lägenhet i Enskede, där vi mötte upp Magnus och åt middag ute i kvällssolen.

Med från Italien hade vi packat ned ett gäng citroner som vi plockade i trädgården, så passade på att baka en citron- och vallmokaka på några av dem. Drack iskaffe till såklart eftersom det är det enda man vill dricka när det är över 30 grader hemma.

Vi har såklart ätit somriga middagar på balkongen också. Med ostar och vin, tomatsallader och bröd. Förstår inte hur jag någonsin kommer vilja återgå till en annan sorts mat igen.

Och så har vi såklart hängt mycket i Örnsberg. Har solat och bränt mig trots SPF, badat och läst. Är ungefär halvvägs igenom min sista sommarbok Hjärtats osynliga raseri och undrar om det kanske också är den bästa. Eller rent av sämsta. Återkommer när jag läst klart.

Hoppas ni har en fin sommar!

Comments

  1. Kristine

    Gudh, bildene dine er alltid helt magiske. Å bare scrolle gjennom innleggene dine er fakkings terapi for øynene, haha. Inspirert av dere reiser jeg til lipari når jeg /endelig/ får ferie, så lengterlengterlengter etter en liten “guide”. Krysser fingrene for du samler opp litt tips om hva man bør gjøre, hvor man kan hande frokost, bo (!) og spise shitnice pasta. God sommer<3

    1. Eric - smdlnd

      Åh vad kul att du gillar! Glad sommar till dig med :)

Leave a comment