I lördags

Hej på er!

Egentligen hade jag tänkt att skriva ihop det här inlägget igår kväll, men var så trött när jag väl landade i soffan efter helgens bravader att jag helt enkelt inte orkade. Istället pulade jag och Magnus ned en flaska San Pellegrino och en halv påse chips i min nätväska, hoppade på tunnelbanan och lade oss på klipporna vid Örnsberg och kollade på solnedgången. Så vi kollar på min lördag nu istället.

Vaknade upp och åt frukost mittemot den här juicedrickaren. Hade balkongdörren på vid gavel och P3 som surrade i bakgrunden. Som varenda lördag borde starta egentligen.

Vi hade dukat upp detta. Briochetoast med jordnötssmör och sylt.

Och äggröra med gräslök och chili plus grapefrukt som vi bränt av litegrann med vår crème Brûlée-brännare. Så himla gott faktiskt.

Sedan löste vi korsord pga hur mysigt? Vi började med det vanliga krysset men insåg att vi var riktigt usla för kunde inte lösa ett enda ord. Upp till 13 gick bättre hehe.

Sedan tog vi tag i vårt hellhole till hem, som inte dammsugits på veckor. Vi vädrade, dammade och torkade och efter en stund såg det inte ut som en bachelor pad längre.

Jag rensade också upp lite i buketten som Magnus köpte till mig i veckan. Blev orimligt glad också, och så sjukt att han lyckats plocka ihop exakt en sån bukett som jag gillar.

Lite brokig och yvig. Med tistlar och slokande blommar och blad. Så fin.

Sedan hoppade vi på tuben in till stan. Klev av vid Mariatorget där vi gick i lite butiker.

Bland annat på Papercut där vi bläddrade i lite tidningar och på Nitty Gritty där vi kollade på sommar-rean.

Sedan mötte vi upp Andreas på Barobao på Hornsgatan för lunch. Hade inte träffat honom sedan januari (hur kan tiden gått så fort?) så vi hade en hel del att catcha up om. Om jobb, sommarplaner och nya kärlekar och sånt. Glömde helt bort att ta bild också, men så kan det bli ibland.

Och så åkte vi hem, vilade i någon timme innan vi mötte upp min syster och hennes kille som skulle bo hos oss en natt. Efter att de droppat sina väskor hos oss åkte vi in till stan, åt middag på Ho’s i Hornstull (stans bästa kinamat tips tips) och avslutade sedan kvällen med cava på Magnolia vid Mariatorget.

Sedan, medan vi väntade på vår Uber hem, smet vi upp för backen för att visa dem Monteliusvägen, som ju måste vara Stockholms finaste plats på kvällen.

Kolla bara. Att man får kalla denna stad sitt hem ändå.

Comments

  1. Sandra Leone

    Drömmen att få hänga med er en dag. Ni verkar alltid ha så mysigt.

    1. Eric - smdlnd

      Haha åh!!

Leave a comment