En kväll & en morgon

I början på augusti, när vi precis kommit tillbaka till Stockholm efter några veckor av semesterflängande, skrev Malin till mig och sa “Vi borde ses. Och jag vill göra en riktigt satsig sangria.”

Absolut tänkte jag, och sagt och gjort sågs vi en kväll hemma hos oss och svängde ihop detta fantastiska. Med jordgubbar, apelsin, citron, kanel och nejlikor och en massa annat gott. Har ni sett något härligare eller?

Till så dukade vi upp tapas, som ju sig bör när man dricker sangria.

Piementos, salsa, oliver, mandlar och så mitt första tappra försök till surdegsbaguetter, som tyvärr blev mer i stil med kompakt ciabatta. Men gott ändå såklart, speciellt med lite olivolja och salt.

Magnus var också med.

Och så snackade vi, pimplade sangria och piementos och pratade om sommaren, om Malins syster Johanna som just släppt en låt och om Malins nya framtidsplaner.

Och så fortsatte det, medan vi lyssnade på de sämsta sommarprat vi hört den här sommaren och tills Magnus somnade på mattan.

En annan dag mötte vi upp två andra personer, nämligen Amos och Julia, utanför A.B. Café vid Telefonplan.

De skulle flytta tillbaka hem till Umeå efter ett halvår i Stockholm, så vi sågs på en liten hejdåfrukost. Tog varsin dunderfrukost, med bland annat surdegsfrallor, croissant, fruktsallad och smoothie.

Och så klart deras bakade ägg, som är mitt absoluta favorit.

Och så drack vi kaffe, lapade sol och pratade tills förmiddagen övergick till eftermiddag.

Comments

  1. Sigrid

    Mkt nyfiken på det bakade ägget. Kan du inte försöka återskapa och dela receptet här?

  2. A

    Spännande följetong med surdegsbrödet! Ser fram emot att läsa om dina mästartekniker i framtiden.

Leave a comment