En lördag med surdegsbak & sorbet

Godmorgon! Hoppas ni har haft en fin vecka hittills. Jag har just gjort min sista jobbdag och ska strax åka upp till Umeå för en kort visit. Imorgonkväll ska jag, pappa och mina systrar äta middag och redan på lördag åker jag tillbaka till Stockholm igen för att hinna med att umgås lite med Nellie som kommer på besök. Kommer bli fint.

Men det var inte det jag tänkte skriva om idag, utan snarare vad jag och Magnus gjorde i lördags.

Vaknade upp före Magnus av solljuset så kröp ut i vardagsrummet medan jag lät honom ligga kvar. Det börjar märkas att det är sensommar i lägenheten. Solen står lägre och letar sig in varenda hörn i lägenheten.

Medan jag väntade på att han skulle vakna satte jag igång med en surdegssats.

Och sedan gjorde jag frukost. Kokt ägg, espresso, croissant och grapefrukt.

Plus yoghurt med granola, syltad zucchini och basilika, min favoriträtt från Atelier September som jag lyckades lista ut hur man gör själv (recept finns här, perfekt att göra nu när zucchinisäsongen är i full blom).

Vi återupptog vårt korsordande.

Och så åt vi långsamt och länge.

Efteråt hade vi en riktig fixförmiddag. Det dammsögs.

Och bakades och gjorde sorbet. Min kollega hade tipsat om en jättegod sorbet med hallon och rosévin som jag ville testa. Man kokar upp 2,5 dl rosévin och 4 msk strösocker till en sockerlag, sedan häller man i 120g frysta hallon, låter svalna och mixar till en puré som sedan får frysa till en sorbet.

Och några timmar senare, efter allt fix åkte vi in till stan för att äta lunch. Vi satte oss på Kaffe vid Mariatorget, beställde in varsin toast, och följde liverapporterna från Nordiska Motståndsrörelsens demonstration på andra sidan vattnet på Kungsholmen.

Är evigt tacksam till er modiga i motdemonstrationen för övrigt. Finns inga ord hur glad jag blir över att folk fortfarande gör motstånd i en sån här politiskt mörk tid.

Någon timme senare kom vi hem igen.

Och så gjorde vi middag. Eftersom balkongsäsongen börjar gå mot sitt slut nu med kyliga nattemperaturer håller vi på att äta oss igenom kryddorna som är kvar. Så denna dag blev det Salviapasta igen. Himla gott ändå.

Surdegsfocaccia till.

Och så ett litet glas rosé. Pga helg.

Sedan förflyttade vi oss till soffan, stuvade fram lite kaffe och vår nygjorda sorbet och såg på en riktig usel actionrulle på Netflix. Bra slut på en bra dag!

Comments

  1. Amanda

    Önskar ett inlägg tillägnat ditt surdegsbageri, tack på förhand!

Leave a comment