En vecka på Lipari del IV – White beach & veckans finaste kväll

Godmorgon på er!

Tack för era fina kommentarer på mitt förra inlägg. Vi spenderade vår 4-årsdag i min familjs sommarstuga utanför Bjurholm där vi hade våra kanske bästa dagar hittills i sommar. Jag tycker alltid att det är alltid en blandad känsla att åka hem till Umeå sedan vi flyttade därifrån, med så många kompisar och familjemedlemmar man vill hinna träffa och umgås med att det känns som att tiden i princip aldrig räcker till. Därför var det också ganska skönt att få åka ut till stugan, med knackig internetuppkoppling och ingenting att göra förutom att läsa, paddla kanot och bada. Precis vad som behövdes efter några härliga men också intensiva dagar i Umeå.

Idag är i alla fall jag och Magnus tillbaka i Stockholm igen, och har en dryg vecka till av semester att njuta av. Strax ska vi göra en utflykt till en stockholmspärla jag aldrig besökt tidigare, men först tänkte jag bara kika in här och bjuda på lite fler Italienbilder. Vi kollar:

Efter lunchen vår andra dag på Lipari hoppade vi på vår moppe igen och gav oss av i jakt på en ny strand att besöka. Det var så kopiöst varmt (förstår inte att man aldrig vänjer sig? Speciellt efter den här sommaren?) och då finns det ju inte så mycket annat att göra.

I utkanten av Canneto, där vi badade vår första dag, hade vi dock spanat in en bra en som vi bestämde oss för att besöka. Vi parkerade vespan vid sidan av vägen och promenerade ned längs en sandig stig till vattnet.

För att komma hit. Spiaggia Bianca tror jag den hette, även om den i ärlighetens namn inte var så himla vit. Men fin ändå så klart.

Magnus satte sig i skuggan som vanligt.

Medan jag gick på upptäcksfärd. Att vatten kan vara så himla blått som det är i detta land ändå?

Bakom klippan kunde man ana ännu en strand just bredvid, och så byn Canneto ytterligare en bit bort.

Vi badade en massa. Låg och guppade på rygg i vattnet och sånt som man gör.

Och några timmar senare när solen till slut började krypa ned bakom bergen packade vi ihop.

Promenerade upp för den sandiga vägen.

Och så hejdå till stranden för den här dagen.

Sedan körde vi hemåt.

Passerade bland annat Cave di Pomice, som är en gammal pimpstensgruva på öns östra sida. Tidigare var tydligen pimpsten en av Liparis största exportvaror, fram tills att det blev förbjudet eftersom att utvinningen förstörde naturen på ön. Kvar är bara övergivna industribyggnader och de vita såren i bergen.

Och till slut kom vi fram till Acquacalda. I en skarp kurva såg vi en liten öppning i vägkanten mot havet, som vi bestämde oss för att kolla in.

Den visade sig leda ned hit. Har ni sett något härligare?

Vågorna dånade nedanför oss medan vi tittade ut mot klipporna åt ena hållet.

Och mot byn Acquacalda åt andra hållet.

Nöjd explorer. Hit måste vi igen tänkte vi.

Men först skulle vi hem, så vi hoppade på moppen igen och susade vidare till vår lilla hemby. Självklart med samma road block på vägen till huset.

Och så satte vi oss på terassen.

Drack syrlig lemonad som vi gjort på citroner från trädgården, och löste korsord.

Medan solen kröp ner över himlen.

Sedan var det middagsdags. Vi svängde ihop en jättegod pasta med zucchini, vitlök och citron.

Och så lite bröd som vi grillat snabbt över gaslågan på spisen, plus en tomatsallad med gurka, kapris och oregano. Lokalt vin till så klart, som vi köpt på närmsta supermercado.

Som vi mådde här alltså.

Efter middagen flyttade vi till solstolarna i trädgården för att titta på solnedgången.

Och på havet som brusade nedanför oss. Hade kunnat stanna i detta ögonblick för alltid faktiskt.

Men det går ju inte tyvärr, så vi satte oss på terassen igen, spelade några omgångar vändtia och vips så var den fantastiska Lipari-dagen över.

Fler inlägg från Lipari:

En vecka på Lipari del I – En långsam semestermorgon
En vecka på Lipari del II – Stenstränder & spektakulära vyer
En vecka på Lipari del III – Vind, vågor & Valle Muria

Comments

  1. […] Och till slut hamnade vi längst bort, precis intill den lilla betongpiren vi upptäckt dagen innan. […]

Leave a comment