I mitt huvud just nu

Godmorgon! 

Hoppas ni haft en fin vecka. Själv har jag haft en rätt intensiv men ändå härlig första-veckan-tillbaka-på-jobbet-vecka. Jag har bland annat hunnit komma igång med lite träning efter många semesterveckor av vila, jag har bakat surdegsbröd, hunnit med en kräftskiva och lite senare idag ska jag på Magnus brors bröllop. För första gången på flera år har jag den där riktiga höstkänslan, med en känsla av nystart och med mappar på datorn fyllda av saker som inspirerar. Ser liksom fram emot hösten med pirr i magen, vilket jag inte hade kunnat tro för bara några veckor sedan.

Mest av allt är jag sugen på att äntligen få sätta tänderna i riktiga projekt hemma i köket. Jag vill pickla, lägga in, fermentera, baka och laga en massa goda maträtter och grytor. I våras råkade jag ju dock förstöra vår gamla gjutjärnsgryta som vi fyndade på loppis för en hundring för några år sedan. När jag skulle grovrengöra den med salt slog sig botten och blev helt rund, så nu när säsongen av mustiga linsgrytor är här igen har jag kikat runt efter vad som ska få ersätta den. Igår klickade jag hem en klassisk variant från Staub som jag hoppas ska hålla för evigt, medan den gamla istället får förpassas till att grädda surdeg i.

Och som alltid när man kommer hem efter sommarresor och sånt så inser man ju hur mycket man skulle vilja göra om hemma. Just nu skulle jag mest vilja få in lite färg, gärna i form av konst, och den senaste tiden har jag finkammat internet i jakt på tavlor, väggbonader och mattor. Hittade bland annat dessa fina från LRNCE.

Föll också helt för dessa buketter som jag såg på Instagram förra helgen från en dansk it-happening, då Frederik Bille Brahe (som ligger bakom både Atelier September och Apollo Bar) och supercoola supermodellen Caroline Brasch gifte sig. Vill försöka kopiera detta rakt av och ha här hemma nu på sensommaren. 

Och på tal om bröllop så måste jag ju också visa alla bilder jag sparade ned från Instagram i somras när mitt all-time favoritpar Thibaud och Devid gifte sig i södra Frankrike. Har aldrig haft ett sug att gifta mig men är kanske beredd att ändra mig på den punkten efter att ha sett bilderna därifrån. Allt från inbjudan till menykort till kläder till plats vad såå fint. Precis lagom uppstyrt men också stökigt, med avslappnad stämning och så mycket snygga människor med fina kläder att det var helt sjukt. 

Leave a comment