En solig lördag på Söder

Godmorgon!

Följde ni valvakan i söndags? Det gjorde jag med, med oro i magen. Jag hade farhågor om att SD skulle komma över 20% och bli Sveriges största parti, så först blev dryga 17% nästan en lättnad. Sedan sjönk det in att de faktiskt fått hela 17.7% av alla röster. Vid det här laget vet ni som läser nog vad jag tycker, och också att de närmsta dagarna och veckorna kommer bli avgörande för vilket samhälle vi kommer leva i inom de närmsta åren. Ugh, ryser av bara tanken.

Så jag tycker vi kollar på min lördag istället. Något mindre ångestframkallande kanske.

Då vaknade vi i alla fall på mitt favoritsätt, nämligen av solen som flödade in genom fönstret.

Efter lite snoozande klev vi upp och dukade fram frukost.

Yoghurt och chiapudding med tahinisås, hallon och rostade nötter, inspirerad av Pom & Floras 50/50-bowl, och så fröknäcke med ett lager av Breoliv, som är en bredbar olivolja. 100% vegansk dessutom!

Och så sippade vi på kaffe och läste DN. Bland annat Jonas Hassen Khemiri fantastiska text i kulturdelen, om hatet som sipprar genom samhällets alla vener utan att någon går fri.

Sedan förflyttade sig Magnus till soffan.

Och jag till köket. Som vanligt skulle jag försöka ge mig i kast med ytterligare försök surdegsbröd. Blandade en ny sats och ställde på jäsning.

Och bakade två limpor som jag förberett sedan innan. Äntligen börjar det ta sig.

Sedan vinkade vi hejdå till lägenheten.

Och åkte in till stan! Först till Slussen, där vi smet in på Mirandas innergård.

För att titta till hennes katter som vi var kattvakter åt.

Efter att de fått ny mat och nytt vatten, plus lite kärlek, vandrade vi vidare längs Götgatan hela vägen till Ringvägen. Åt lunch på Reggev.

Och sedan strosade vi runt bland alla mysiga gränder och gator runt Blecktornsparken.

Passerade fina dörrar.

Och genom tunnlar. Sedan promenerade vi genom Bondens Marknad på Katarina Bangata på väg till tunnelbanan.

Och någon timme senare hade vi hunnit hem och fixat middag – Oumph med en sallad på Galiamelon, tunt hyvlad snacksgurka, salladsärtor och en massa örter. Plus lite Labneh, som är en färskost från mellanöstern. Himla gott.

Mitt nybakade surdegsbröd och olivolja till såklart.

Skål för helg!

Comments

 1. Johanna

  Alltså jag tänker ofta att jag skulle vilja vara en del av er lilla familj.. Typ vara er hund eller något, och få äta all god mat och hänga med på alla mysiga saker ni gör. Hmmm låter lite wierd inser jag. 😂
  Anyway.. Hur gör du tahinisåsen? Vill också återskapa pom och flora- rullen! 😍

  1. Eric - smdlnd

   haha åh!
   Jag gör den genom att mixa 1 dl tahini och 1 dl lönnsirap, plus ca en matsked varmt vatten. Blir till en lagom flytande sås (som dessutom blir lite fastare när den kyls) och håller i säkert en vecka i kylen! :)

 2. Emma

  Du är så duktig på att återskapa recept från caféer och diverse! har du testat granolan och rabarberkompotten på AB Café? Isåfall……… skulle vara världens mest tacksamma om du lyckades återskapa det!!!
  Bästa du med bästa bloggen,
  kram

  1. Eric - smdlnd

   Oh, har inte testat den än! Men har gjort rabarberkompotter flera gånger, så om du kollar i arkivet kanske det finns något som liknar! Kram :)

Leave a comment