I söndags – skördemarknad, surdegspizza & storm

Godmorgon! Jag ligger fortfarande i sängen och skriver det här medan Magnus stökar i köket utanför och gör frukost. Idag är det valdag, och sent ikväll kommer är jag tyvärr rätt säker på att vi kommer på ett resultat som vi knappt kunnat tro bara för några år sedan. Jag är orolig för hur det kommer påverka olika framsteg som vi gjort de senaste decennierna, men kanske själviskt också för hur de kommer påverka mig. Och då vet jag också att ganska många andra grupper i samhället kommer vara mer utsatta än jag. Kanske är det katastroftänk, kanske är det överdriven oro, men med tanke på hur fort utvecklingen gått de senaste fyra, åtta, åren vågar jag knappt tänka på var vi kan befinna oss om bara några år till. För om det är något jag vill skicka med dem som ska rösta idag (trots att jag innerligt vet att det kanske ändå inte spelar någon roll vad jag säger, eller någon annan instagrammare, bloggare, person på internet säger) så är det att rösta för vilken riktning vi vill att vårt samhälle ska gå i. Rösta på dem som ni känner att ni litar på står för sina åsikter och sina värderingar, oavsett samhällsutveckling.

En annan söndag, när det annalkande valet ännu var en bit bort, vaknade jag upp bredvid Magnus och låg länge länge kvar innan jag orkade pallra mig upp.

Till slut gick det dock, och vi klev upp och gjorde frukost.

Iskaffe, croissant och så yoghurt med tahinisås, hallon och rostade nötter bland annat.

Och så åt vi och läste tidningen. Jonas Gardell intervjuades och pratade om hur han och Mark den sista tiden börjat fundera på var de skulle ta vägen om de skulle behöva fly, om homohatet slår rot på samma sätt som rasismen börjar göra.

Sedan fortsatte jag med surdegsbakande. Bland annat så delade jag upp pizzadegen som jag börjat med dagen innan för sin sista jäsning.

Och så tjoffade jag in några surdegsbaguetter i ugnen. Blev sådär, men börjar lära mig lite hur det fungerar nu. Har tänkt att knåpa ihop ett inlägg om det i sinom tid också, så håll utkik här framöver.

Sedan hoppade jag och Magnus på tunnelbanan och åkte till Aspudden.

Vi skulle nämligen hit, till Vintervikens trädgård, där det var skördemarknad.

Kolla så mycket fint va. Kronärtskockor.

Grönkål i mängder.

Och så paprikor, gurkor och tomater (som också fick följa med hem). Tyvärr inte zucchiniblommor dock, som var det jag sett fram emot mest att köpa.

Sedan promenerade vi runt i trädgården.

Innan vi till slut satte oss ner vid caféet för att äta lunch.

Lille jeg.

Och lille Magnus.

Vi åt varsin bönchili med oumph. Var +++++

Och sedan tog vi en sista runda på marknaden innan vi gick till Vintervikens Café en bit bort där Malin och David satt och fikade.

Tog dock inga bilder på det, utan det blev när kom hem också packade upp mina köp! Kolla så fint ändå, tänk att grönsaker kan vara så vackra.

Det mesta sparades dock men lite chili fick åka ner i tomatsåsen till detta – surdegspizza! Den blev så god, och så fin.

Magnus approved.

Och sedan tornade regnmolnen sig utanför och det blåste nästan upp till storm, så vi kröp ner i soffan, sträcksåg på kanske fyra avsnitt av OITNB och vips så var den helgen slut.

Comments

  1. Rebecca Fexby

    fy tusan vad mysigt med skördemarknad!

    1. Eric - smdlnd

      Ja verkligen! :)

Leave a comment