16 bilder från en solig söndag

Förra söndagen vaknade jag och Magnus till sol.

Så vi dukade upp vår frukost på ett bord som badade i ljus.

Bland annat en ny take på Pom & Floras half-and-half, med chiapudding och tahinisås, fast passionsfrukt och kokos istället för hallon till.

Självklart surdegsbröd. Finns nog inget bättre än nybakade, varma frallor direkt från ugnen. Plus smör med massa flingsalt.

Efter frukost satte vi igång och städade. Dammsög, torkade och plockade. Tråkigt helggöra med det måste ju göras.

Någon timme senare kunde vi äntligen gå ut i solen. Vi hoppade på tunnelbanan, klev av i Aspudden och strosade runt bland soldränkta putshus.

Vi stannade till på Aspuddens Bokhandel för jag behövde köpa en ny bok. Blev den omtalade Arv och Miljö av Vigdis Hjort. Någon som läst den?

Sedan gick vi ut i höstkrispet igen.

Promenerade över till Midsommarkransen och blev helt nockade av denna höstidyll.

Sedan strosade vi vidare. Gick i lite butiker och genom parker. Till slut hade vi kommit fram hit, till Telefonplan.

Då stannade vi på A.B. Café för lunch. Älskar deras bakade ägg, skulle kunna äta det varje dag.

Och vips så var det sen eftermiddag och vi var hemma igen.

Magnus lade sig i soffan och jag bestämde mig för att baka paj på några av äpplena vi plockat i Ulriksdal dagen innan. Gick sådär om jag ska vara ärligt, men blev helt okej god ändå.

Något som däremot blev gott var detta, vår middag! Jordärtskockssoppa med nystekta surdegskrutonger. Kändes som en ren festmåltid.

Fint sällskap också.

Sedan åt vi min lite lätt misslyckade äppelpaj till efterrätt, med Oatlys Vaniljvisp och massa kaffe. Och så spelade vi lite kort, såg på Vår tid är och Hemma hos arkitekten nu och sen så var den söndagen över.

Leave a comment