2 × TV-tips

Godmorgon! Tänkte tipsa om två bra saker jag sett på sistone:

Förra veckan kom en ny säsong av Chef’s Table på Netflix. Som alltid så är det ju hög visuell nivå (skulle kunna ha TVn på mute och bara titta på när de filmar mat i slow motion tbh) och på gränsen till pretentiöst, men denna säsong lyckas hålla sig på rätt sida. Man besöker bland annat en thailändsk kock som försöker öka intresset för den thailändska matkulturen i sitt hemland, en turkisk kock som bygger broar med sin mat i Istanbul och en papperslös mexikansk kock som emigrerade till Philadelphia för att kunna ge sin dotter ett bättre liv. Himla bra säsong alltså. Finns att se här!

I onsdags släppte SVT sitt nya program Arkitektens Hem, som min kompis Majas fina mamma också är producent och programledare för! I programmet besöker de arkitekter som Gert Wingårdh, Andreas Martin-Löf och Martina Eriksson i deras hem runt om i Sverige, höra om deras arkitekturfilosofi och hur de tänker kring sitt jobb och att bo i något man ritat själv. Så intressant program för oss arkitekturintresserade, och än så länge finns ett avsnitt ute att se här!

Leave a comment