En lista med favoriter just nu

Frukost – Yoghurtbowl ”Turkish delight”
Ännu ett frukostrecept från Pom & Floras kokbok som seglat upp som en ny favorit för mig som består av en enkel kompott av björnbär som fått koka ihop med socker och sedan toppats med rosenvatten, tillsammans med pistagenötter, dadelsirap och yoghurt. Kombinationen av roligheten från sylten, sötma från dadelsirapen och syrligheten från yoghurten är +++++. Ska äta detta till frukost idag tror jag.

Matprodukt – Anammas Falafel
Bästa köpefalafeln som finns tbh. Krispig, smakrik och hur god som helst i en wrap med hummus, syrad rödkål och granatäpplekärnor. 

Tv-serie – Salt Fat Acid Heat
Häromveckan hade den nya serien Salt, Fat, Acid, Heat premiär på Netflix. Baserat på kokboken med samma namn får vi följa xx där hon tar oss igenom de fyra komponenterna för bra, god mat. Man får följa med i allt från misoproduktion i Japan till olivoljegårdar i Italien och hur ingredienser och råvaror påverkat maglagningen världen över. Väldigt intressant serie, och visuellt lika fint som Chef’s Table men utan allt det pretentiösa.

Bok – Arv och Miljö med Vigdis Hjort
En helt otrolig bok på alla sätt och vis, och som jag till slut läste förra veckan efter att ha sett hur den hypeats runt om på internet. 

Podcast – Bon Appetit Foodcast
Den senaste tiden har jag lyssnat på mycket matpodcasts, och främst amerikanska Bon Appetits Foodcast. Så intressant podcast med nya teman varje vecka, recepttips och intressant fakta om råvaror och hur man lagar efter säsong. Tips tips!

Album – Honey med Robyn 
Honey med Robyn, för vad skulle det annars vara. Minns fortfarande hur jag hade igång slutscenen av Girls i bakgrunden på datorn för drygt 2 år sedan för att försöka få lyssna på titelspåret. I fredags släpptes hela albumet och jag har lyssnat sen dess. Mina favoriter förutom Honey och Missing U är Human Being och Because It’s in the Music.

Youtubekanal – It’s Alive with Brad
Kanske min nuvarande mest snubbiga hobby men har kollat igenom 2 säsonger av youtubeserien It’s Alive där Bon Appetits Brad Leone gör allt från miso och kimchi till surdegsbröd och sriracha. Kul, lättsamt och intressant om hur man fermenterar mat. 

Comments

 1. […] recept i denna. Som exempelvis deras 50/50-bowl ovan, eller turkish delight-bowlen jag skrev om i det här inlägget. Helt klart en av mina bästa […]

 2. Hanna

  Förutom frukosten och falafeln som jag måste pröva så har jag EXAKT samma favoriter just nu, haha! Brad <3

  1. Eric Smedlund

   Nej vad kul! L e v e r för Brad verkligen haha!

 3. Isabella Croon

  Så bra tips! Vill ta del av det mesta!

  1. Eric Smedlund

   Vad kul! :D

Leave a comment