En oktobersöndag med sovmorgon & världens godaste efterrätt

Förra söndagen vaknade vi upp till en solig lägenhet. Termometern visade dock väldigt få plusgrader och utomhus dånade vinden, så det tog lång tid innan vi masade oss upp ur sängen.

När vi väl gjort det dukade vi fram det unnigaste vi kunde tänka oss – nämligen toast. Hösten är ju verkligen en toastsäsong, så några dagar hade vi rotat fram vårt gamla toastjärn som stått och tryckt långt bak i skåpen.

Surdegsbröd och västerbottensost, tack tack.

Sedan hängde vi runt hemma resten av morgonen. Solen försvann bakom molnen och eftersom Magnus var förkyld och jag inte särskilt sugen på att frysa i blåsten stannade vi hem.

Några timmar senare hade vi dock blivit hungriga, och väldigt sugna på falafel. Så vi hoppade på tunnelbanan och åkte in till Söder.

Och åt lunch på Falloumi vid Skanstull. Jag åt en sån himla god wrap med bland annat aubergine, och sedan vi gick runt på Söder så länge vi orkade (orkade frysa alltså) innan vi åkte hem.

Och vi det laget var det mörkt. Som det ju blir så här års.

Men man får göra det bästa av det. Som exempelvis härliga söndagsmiddagar. Som risotto, med stekta champinjoner och bruten mozzarella ovanpå. Mhm.

Var. så. gott. Plus en liten sallad bredvid med schalottenlöksvinaigrette .

Och så tända ljus såklart.

Sedan såg vi på Netflix resten av kvällen, och jag gjorde en sån jäkla god efterrätt inspirerad från Salt Fat Acid Heat (tips tips), som jag måste tipsa om här. Gör egna maränger (eller köp om du vill det, det viktigaste är att de är mjuka i mitten) och bryt samman lite. Lägg upp på en tallrik med skivade citrusfrukter som du skurit bort skalet på (ex grape, apelsin och clementin) och riv över limezest och mörk choklad. Gott!

Hoppas ni får en fin onsdag!

Comments

 1. Josefin

  Hehe såg nu att du fått samma fråga förut…Jättefint iaf!

  1. Eric Smedlund

   Haha ingen fara! Tack :)

 2. Johanna

  Ser 100% ut som det är sniglar (snäckor) på salladen!!! 🙈🙈🙈

 3. Madeleine

  Myyyys! Är kanske sämst på växter men stråna i vasen, vad heter de nu igen och är de svåra att få tag på?

  1. Eric Smedlund

   Det är vetestrån! Håller föreviga (mina är över ett år gamla) och finns lite här och var i blomsterbutiker. Om man frågar brukar de också kunna ta in dem :)

Leave a comment