Förra söndagen – Fotografiska & friska vindar

Förra söndagen hade jag och Magnus en sån himla mysig dag. Vi kollar:

Vi vaknade av höstsolen som vällde in i lägenheten.

Dukade upp frukost.

Bland annat detta goda från Pom & Floras kokbok – turkish delight! Det vill säga yoghurt med björnbär- och rosenvattensylt, pistagenötter, sesamfrön och dadelsirap.

SÅ. Gott.

Fint sällskap och så nybakat bröd med riktigt frasig skorpa till. Bästa starten på dagen va.

Efter att vi lunkat på hemma i några timmar, läst tidningen från pärm till pärm, spelat wood puzzle och plockat lite bytte vi om och hoppade på tunnelbanan in till stan.

Vid Slussen klev vi av, och så promenerade vi genom den upphöjda labyrinten ovanför det stora hål som Slussen numera består av, och så ned till Stadsgårdshamnen där höstvinden var stark och frisk.

Vi skulle nämligen gå hit, till Fotografiska! Som vi inte besökt på ages and ages men som just nu har en utställning med Lars Tunbjörk som vi ville se.

Var verkligen så amazed. Så bra utställning, Lars Tunbjörk är verkligen en helt otrolig fotograf.

Vi spatserade runt och kollade på alla fotografier.

Bland annat denna fantastiska, på Matstugan i Avesta.

Och dessa, som var två av mina favoriter.

När vi tittat färdigt gick vi vidare till de andra utställningarna.

Bland annat en videoinstallation.

Och så utställningen Fotografiska Talent 2018.

Fanns så mycket fint. Fastnade bland annat i denna länge.

När vi kände oss färdiga med foton för en dag sade vi hejdå till Fotografiska.

Och trappan upp till Renstierns gata igen för att äta lunch här, på Robin Delselius. Ett av Stockholms mysigaste caféer ändå.

Åt en riktigt matig sallad.

Och sedan promenerade vi runt på Söder ett tag. Gick i lite butiker och sånt, men sedan blev vinden för kylig och vi för trötta, så vi hoppade på bussen till Slussen och åkte hem.

Och några timmar senare hade vi dukat upp middag i form av mozzarella och tomatsallad (för vem orkar laga mat på en söndag egentligen), oliver, rostade mandlar, bröd och resterna av det vin som fanns kvar från helgen.

Och sen så var den söndagen slut.

Comments

 1. Roger

  Härlig dag och fin utställning. Kul med Matstugan, gissar att den refererar till / är en blinkning till tavlan Nattugglor av Edvard Hopper :-)

 2. Siri

  Hos er räcker det ju att hänga upp en liten brun pappersbit på väggen så ser det snyggt o classy ut men föreställ dig istället: bredvid dina handtillverkade piedestaler står en svart skinnsoffa med schäslong….jag försökte ett tag tänka att det skulle kunna se lite 60tal ut typ Louisiana men det funkade bara under min förnekelsefas:)))) äsch, vill kanske bara ha lite sympati.

  1. Eric - smdlnd

   Haha åh, lider med dig! Men grattis till att flytta ihop, det är ju i alla fall kul! Men hmm, gällande soffan är det lite svårt när jag inte vet hur den ser ut men tänker typ så här; bryt upp den lite ungkarliga skinnsoffan i svart med mjukare naturmaterial som exempelvis beige linne eller ljust trä. Vi har till exempel satt upp gardiner hemma på väggen, dvs inte framför fönstren utan bredvid eller mot väggen vid ett tomt hörn. Eftersom textil har en lite mjukare känsla kan det bli en fin kontrast mot den hårda skinnsoffan. På väggen bakom skulle jag sätta kanske 3-4 tavlor eller posters i olika storlekar som en liten tavelvägg light. Blanda gärna (tunna) ramar och att bara tejpa upp något fint ark utrivet ur en tidning eller liknande för att få det att kännas lite avslappnat. Kanske också komplettera med någon fin vas eller två i någon knäpp form eller färg i ett litet stilleben bredvid soffan, antingen på ett avlastningsbord eller direkt på golvet.
   Lycka till! :)

 3. Siri

  Du har världens bästa smak o finaste hem så: jag har flyttat in hos pojkvän i en fin lägenhet MEN vi har inte råd eller möjlighet att byta ut hans svarta ungkarlssoffa och ovanför den så breder en stor vit (högt i tak) vägg ut sig. Mardröm. Så vad GÖR man med denna vägg för att balansera upp? Har du väggtips? Tavlor ja såklart, men hur ska man tänka med tavlor och finns det något annat man kan placera på en vägg….
  OBS, du behöver verkligen inte svara på denna kommentar!! Pga extrajobb för dig ju, bara tänkte att du kanske har tips….

Leave a comment