En sista, solig söndag

I helgen var det Magnus födelsedagshelg så vi firade så smått i dagarna tre. På lördagen, då det egentligen var hans födelsedag, fick kameran stanna hemma men söndagen dokumenterade jag.

Och som varje helgdag började den med frukost.

Magnus hade fått önska vad han ville – pocherat ägg med grönkål (try it om ni inte redan har), croissant och surdegsbröd.

Finaste jag har. Vi åt länge och långsamt, värmde våra kalla kroppar i solen och lyssnade på musik.

Efter frukost hängde vi runt hemma i solen. Plockade lite. Rensade lite.

Sedan fick vi besök av hon som vi ska byta lägenhet med. Hon skulle mäta, kolla på möbler som vi inte kommer kunna ha med oss och vi skulle prata ihop oss om allt inför flytten.

Efteråt åkte jag och Magnus in till stan. Först till Hornstull och sedan buss över till Kungsholmen. Sedan spatserade vi över bron till St Eriksplan.

För att äta lunch på Totemo Ramen. Stockholms bästa ändå (även om jag tycker att Ai Ramens vegetariska är bättre beroende på dagsform), men vettetusan om det är värt att köa så. Den har dagen var det rätt lugnt, men ibland kan det vara uppemot 20 pers i kö.

När vi ätit upp var vi varma och goa i magen, så vi bestämde oss för att promenera ute i eftermiddagssolen. Förbi Observatorielunden och Stadsbiblioteket.

Hela vägen ned till vattnet.

Vi skulle nämligen hit, till Nationalmuseum. Var ju här för några veckor sedan och kollade utställningarna, så det skulle vi inte göra igen. Däremot göra ett litet ärende i museishopen.

Jag post-ärende, hej hej.

Sedan promenerade vi mot tunnelbanan förbi detta vackra. Hur fin är inte denna stad? Ryser i hela kroppen ibland när jag tänker på det.

En liten stund senare var vi hemma igen. Som ett helt annat hem nu när vi har ett nytt bord.

Jag packade upp dagens inköp – den lilla varianten av vasen Kolonn av Carina Seth Andersson för Nationalmuseum! Så himla fin och i perfekt storlek, och kommer bli så fint sedan med en liten bukett med torkade blommor och kvistar tror jag.

Sedan åt vi middag. Surdegsbröd och olivolja, plus pasta med smör och salvia, det sista ätbara från vår balkong som tappert hängt med fram tills nu.

Och passande nog insåg vi också att detta blir den sista söndagsmiddagen i den här lägenheten. Imorgon åker vi till Umeå över helgen, och helgen därpå flyttar vi.

Knäppt ändå. Slutet på ett kapitel i livet, och snart börjar på något nytt.

Comments

 1. […] smygstartade med att plocka ner alla vaser från vinden (som denna fina som jag köpte på Nationalmuseum – kolonn av Carina Seth Andersson) och fylla med buketter som jag hoppas ska torka fint. […]

 2. Lisa

  Älskar dina vad ni gör i helgen-inlägg, så mysigt att få följa med!!!
  Undrar också vad det lilla bordet (sängbordet) i metall heter/kommer ifrån??? så himla snyggt!!!

  1. Eric Smedlund

   Vad kul! Sängbordet är designat av Verner Panton, heter Wire Cube :)

Leave a comment