2 × inredningsnytt

Godmorgon! 5 dagar kvar till jul! Hur sjukt? Stockholm har precis lagom till helgerna förvandlats till en vintersaga och häromdagen gick jag en lunchpromenad i Vitabergsparken och bara gapade över hur fint det är. Borta är det gråa och trista novembervädret och sakta men säkert börjar julkänslan infinna sig. Redan imorgon åker Magnus till Umeå för julledighet medan jag blir kvar några dagar till i Stockholm innan jag tar tåget upp till Sundsvall på söndag. På julaftonsmorgon ansluter Magnus och så firar vi vår första jul tillsammans. Ser oerhört mycket fram emot det.

Innan dess har jag lite lite julklappsfix kvar, och så jobbar jag fram tills fredag. Men jag tänkte ändå passa på att titta in här och visa två nya saker som fått flytta in här hemma de senaste dagarna:

Dels har jag köpt årets My Residence, som kom ut i butik häromdagen. Har köpt de båda tidigare numren, det som kom 2016 och det som kom 2017, så börjar bli lite av en tradition.

Precis som alltid är numret fullspäckat med fantastiska hem, bland annat Kim Grenaa, grundare av Dansk Magazine.

Plus massa annat fint, t ex ett bildserie med den den klassiska fåtöljer Etcetera, som tagits upp i produktion igen av Artilleriet i Göteborg.

Jag har också nya skålar. Som ni säkert minns var jag och Magnus i Köpenhamn i somras och där blev jag helt till mig av porslinet de hade på Apollo Bar, och närmare bestämt dessa skålar. Som djuptallrikar fast mindre, och med en kurvad kant som ger en precis lagom mjuk känsla. Sedan dess har jag som besatt letat överallt på internet efter dessa tallrikar. Jag har googlat, skannat Pinterest och varenda inrednings- och köksbutik there is utan resultat.

Men till slut, som av en slump, ramlade jag över dessa hos norska Figgjo. Tyvärr säljer de inte sina produkter till privatpersoner i Sverige, utan bara via restauranggrossister, men från deras norska site kunde jag beställa till min fina vän Elsa som bott i Norge i höst, som sedan skickade vidare dem till oss. Så nu är dom till slut i min ägo. Är 100% nöjd.

Comments

  1. nora

    åh älskar när man äntligen får tag på saker man velat ha men trodde var helt omöjliga att köpa! BÄSTA känslan

    1. Eric Smedlund

      V e r k l i g e n!!

Leave a comment