2 × mellandagstips

Godmorgon! Mellandagarna är här och känner mig färdig med julen och allt vad det innebär. Jag är tillbaka i Stockholm igen, har packat upp julklapparna hemma, gjort nödvändigheter som att frosta ur frysen och så har vi ätit upp varenda tillstymmelse till julmat som fanns kvar i kylen. Egentligen kommer nog dagarna fortsätta så här i makligt tempo till och med söndag, då vi åker upp till Umeå för att fira nyår, och det känns egentligen rätt härligt. Få dagar om året är så händelselösa som mellandagarna och då får man helt enkelt passa på. Snart drar ju 2019 igång och då kan man börja vara produktiv om man så vill.

Hur som helst, tänkte tipsa om två saker jag konsumerat de senaste dagarna och vill föra vidare:

YOU
På tåget hem från Sundsvall i förrgår började jag och Magnus kolla på You på Netflix, och i natt såg vi klart det sista avsnittet. I serien, som baseras på romanen med samma namn av Caroline Kepnes, får vi följa bokförsäljaren Joe som blir kär och senare besatt av kunden Guinevere Beck, en litteraturstudent vid NYU. Alltså fy vilken obehaglig och spännande serie detta var. Perfekt mellandagsserie faktiskt, finns på Netflix.

NYÅRSMAT
På twitter häromdagen ramlade jag över denna superbra tråd om nyårsmat startad av kocken Linn Söderström, som ligger bakom bland annat restaurangen Garba. Massa bra tips, plus kul läsning, för er som funderar på nyårsmiddag vare sig det är trerätters, veganskt, plockmat eller whatevs.

 

Leave a comment