Första december & en första julmarknad

Godmorgon! Hur har er helg varit? Min har varit himla bra, trots att vädret varit riktigt ruggigt och att det knappt känns som att det blivit ljust överhuvudtaget på hela helgen. Kanske är det för att det blivit december och årets värsta månad (november) är över. Om knappt tre veckor är det dessutom jul och eftersom helgerna detta år ligger så finurligt är jag ledig nästan 2,5 veckor vilket kommer bli så skönt. Hur som helst, tänkte att vi skulle titta på vad jag gjorde i lördags!

Den dagen började här! I Telefonplan, i en kö utanför Konstfack, i världens tråkigaste väder. Men vad gör det när det är årets julmarknadshöjdpunkt – nämligen Konstfacks Julmarknad!

Ändå min favorittradition. Har besökt denna varje år jag bott i Stockholm, och hittar alltid en massa fint. Inte så juligt kanske, men oj vilka bra saker man kan fynda. Malin hängde på oss denna gång, och vi trängde oss runt bland hundratals andra och kollade på prints, silkesscarfs, muggar och vaser. Liiite sämre utbud än tidigare år, men hittade ändå mycket fint.

Någon timme senare var vi färdiga, nöjda och belåtna och gav oss ut i decemberrusket igen.

Vi promenerade några hundra meter till A.B. Café för lite energipåfyllnad. Deras bakade ägg är +++++. Har försökt mig på detta själv hemma tidigare om ni minns?

Efteråt promenerade vi till tunnelbanan i Midsommarkransen och åkte in till stan. Vid Slussen skiljdes vi åt och jag och Magnus åkte hem till denna stilla lägenhet. Där vi bor numera! Känns fortfarande helt sjukt faktiskt.

Jag packade upp våra fynd på matbordet.

Bland annat en lite deformerad vit mugg och en låg glasvas som Magnus köpte.

Och den här vasen som jag köpte. Gjord av Fritz Østeb, samma person som jag köpte en vas av förra året också. SÅ fin! Ser ut som en liten meteorit. Tänk er några torkade tistlar i denna va.

Och på tal om nytt hemma har jag inte visat er – jag har ju julpyntat! Eller ja, lite grann i alla fall. Sist jag gjorde det var för drygt 3 år sedan då vi bodde på Lievägen i Umeå. Bland annat har jag en ny julstjärna (ish) från IKEA.

Plus små pappersdekorationer från Arket. Precis lagom juligt for now.

Resten av eftermiddagen spenderade vi i soffan medan det blev mörkare och mörkare utanför. När klockan slog fem gick vi ut på middagsjakt.

Och efter några stopp på runt om där vi bor kom vi sedan hem och roddade ihop detta!

Stekt hjärtsallad med chimichurri och rökt majonnäs, gröna fruktiga oliver som är mina absoluta favoriter, salami till Magnus och så ost i mängder (bland annat wrångebäcksost som är det godaste).

Plus till vin till såklart! Skål för helg!

Comments

 1. felicia

  vad snygg du är i håret!

  1. Eric Smedlund

   🙏🏼🙏🏼🙏🏼

 2. Sabina

  Åh, är så nyfiken på lägenheten! :))

  1. Eric Smedlund

   Vad kul! Ska ha en liten rundtur snart här på bloggen :)

Leave a comment