Lördag för en vecka sedan

Godmorgon! Vi tittar på vad jag gjorde för prick en vecka sedan.

Då var det också helg och lördag, och vi dukade upp frukost i en mörk och stilla lördagmorgon.

Croissanter, yoghurt och fröknäcke med smör och gräslök på. Hur gott som helst.

Jag var nöjd och sippade i mig mitt kaffe i godan ro.

Och sedan satt vi kvar länge. Tände ljus, kollade på Nyhetsmorgon som intervjuade Gunhild Stordalen, och så läste vi DN från pärm till pärm.

Sedan skulle Magnus in till stan för att jobba, så jag passade på att följa med honom på tunnelbanan men fortsatte hela vägen till Hjorthagen. Fint och färgglatt där. Jag gick i lite småbutiker, plus Myrorna i Ropsten som jag hört så mycket bra om. Hade en dålig fynddag dock, så blev inte mycket av den varan där.

Någon timme senare var jag hemma i lägenheten igen.

Var hungrig så gjorde lunch – toast med cheddar och chimichurri. Blev smått traumatiserad på kuppen dock, då mackjärnet inte ryms under fläkten i vårt nya kök och därmed satte igång brandvarnaren. Aja kul med vardagsdramatik:))

Sedan lade jag mig i soffan och läste min nya bok – Exit Väst av Mohsin Hamid. Har längtat efter att komma igång med läsandet igen.

Vips var klockan 17 och Magnus hade slutat. Mötte upp honom utanför huset.

Och så gick vi bland annat hit, till Bleck, som hade julmarknad. Mysigt mysigt men himla trångt, och varken jag eller Magnus var på marknadshumör så istället promenerade vi bort mot Skrapan i jakt på nya stearinljus till vår ljusstake.

En liten stund senare var vi hemma.

Och så dukade vi upp detta festliga till middag!

Burrata med örtolja som jag gjorde en kväll häromveckan. Mixade bara ned ett gäng krukor med färska örter i lite olja med stavmixern, och sedan silade jag och hällde upp på flaska. Så gott och så enkelt, perfekt så här års när grönsakerna smakar så lite och man ändå vill äta mozarella.

Magnus hade köpt focaccia på Eatily.

Och så drack vi vin, pratade om sånt som man varit med om som liten och som finns med i en än idag, innan vi till slut kollade halva Lost in Translation på Netflix. Mysig lördag!

Comments

  1. C

    Åh, var är den ljuvliga ris(?)lampan i ert vänstra fönster köpt?

    1. Eric Smedlund

      Den är från IKEA faktiskt! En av deras julstjärnor :)

Leave a comment