Tre onsdagstips

Godmorgon! Hur är er vecka? Min går tradigt framåt. Har haft många långa långa dagar hittills men imorgon har vi julfest med jobbet och julledigheten närmar sig med stora steg. Jag ska alldeles strax iväg till jobbet men tänkte först bara kika in här och tipsa om lite roliga saker jag ramlat över runtomkring på internet. Vi kikar:

Arket har i dagarna släppt en kokbok! Kocken Martin Berg, som jobbat på ett flertal michelinrestauranger och numera är matansvarig på Arkets caféer, har samlat ett helt gäng vegetariska recept fördelat utifrån säsongerna på året. Bra julklapp till någon som fått upp matens påverkan på klimatet och kanske vill våga sig på mer vegetarisk och säsongsbaserad mat? Kostar rätt överkomliga 150 kronor!

På spåret mat så ramlade jag över den här intressanta artikeln på Bon Appetit om hur man bäst gör i ordning sin arbetsstation i köket. Mycket bra tips och trix, speciellt för mig som har ont om plats hemma. Bland annat smarta tankar kring smakskedar och att inte ha för stora skärbrädor (som oftast resulterar i att man försöker klämma in för mycket förberedda ingredienser på samma bräda). Finns att läsa här!

Och sist men inte minst upptäckte jag livets grej för oss arma själar som har Apple Music (fråga mig inte varför lol) och gått miste om flera år av Spotify Unwrapped. Tack vare de nya GDPR-lagarna kan man begära ut sin lyssningsstatistik (görs enkelt här) som man sedan kan visualisera på den här siten! Kul om man som jag älskar statistik.

Ovan ser ni mitt 2018! Totalt 14 651 minuters musiklyssnade blev det.

Mest lyssnade artister var föga förvånande Robyn, Jacob Banks, Seinabo Sey och Alma. Skott var också med i topp, plus Troye Sivan och min guilty pleasure Kanye.

Mest lyssnade låtar ser ut så här! Honey i topp såklart, men också lite otippade låtar som mellolåten Never Learn av Olivia Eliasson samt Kygo (?!).

Intressant var också att kunna se när på dygnet man lyssnade mest (till och från jobbet) samt vilken dag man lyssnade mest (tjugondag Knut, som ju är en av de långsammaste dagarna på året).

Ha en fin onsdag!

Leave a comment