En måndagshälsning – sista veckan i januari, hur målningen blev + planer här hemma

Godmorgon på er! 

En ny vecka, och till sist är vi äntligen framme vid slutet av januari, årets i särklass längsta månad (eller ja, i tuff konkurrens med november kanske). Tycker liksom det känns i hela kroppen hur det bara blir ljusare för varje dag. Blir lika förvånad att man klarar vintermörkret varje år, men nu är det snart över för denna gång. Själva vintern hänger ju sig kvar ett tag till, men det gör mig ingenting faktiskt. I helgen bokade vi dessutom in en weekend i fjällen i slutet på mars som en toppavslutning på detta vinterhalvår. Vi kommer åka till Borgafjäll med Magnus föräldrar och hans bror + fru, och för mig som aldrig varit i fjällen tidigare är jag mer peppad än jag varit på något annat tror jag? Ser fram emot att susa ned för snöiga backar med med en massa fjäll i horisonten som fond (lär mest ramla dock, då jag inte stått på ett par slalomskidor sedan jag var 15). 

Veckan som väntar är rätt intensiv för mig. Mycket som händer på jobbet med många projekt som drar igång samtidigt, på onsdag ska jag och Magnus se Years & Years på Münchenbryggeriet, och någon dag kommer jag dessutom behöva vara hemma för att ta emot en leverans av ett sängskåp. Som jag sett fram emot detta. Ända sedan det blev klart att vi skulle flytta in i den här lägenheten har vi funderat på hur vi smartast disponerar dessa 26 kvadrat och landade till sist i att köpa ett sängskåp för att på dagtid kunna trolla fram lite mer yta. När det blev klart med ommålningen förra veckan kunde vi äntligen beställa hem det, och förhoppningsvis kommer vår lägenhet att kännas lite mindre som vårt sovrum och lite mer som vår lägenhet. 

Och på tal om ommålningen så har jag ju glömt att visa hur det ser ut här hemma numera. Ingen jätteförändring på bild kanske, men känslan i verkligen är desto större. Färgen är ett snäpp mörkare än innan, men samtidigt lite varmare i tonen så borta är den lite kalla tonen som infann sig om dagarna. Borta är också alla gamla borrhål i väggarna och avskavd färg på fönsterkarmar och lister, och nu kan vi som sagt äntligen börja få det att kännas mer som ett hem.

Jag smygstartade med att plocka ner alla vaser från vinden (som denna fina som jag köpte på Nationalmuseum – kolonn av Carina Seth Andersson) och fylla med buketter som jag hoppas ska torka fint. Snittblommor känns ju så himla dumt nu för tiden med tanke på dess klimatpåverkan, men genom att låta dem torka håller de sig i månader istället för några dagar.

De flesta små vaser fick lite grönt i sig, och så stuvade jag om lite bland alla grejer här hemma. Som ni ser så står julstjärnan från IKEA kvar i fönstret ännu, men tycker den inte är så julig, och eftersom vi inte hunnit hitta tillräckligt med lampor än så får det vara så. Det är ju ett evighetsprojekt detta med att inreda ett nytt hem, men varje litet steg känns å andra sidan så himla roligt.

Förutom ovan nämnda sängskåp är väggardekorationer näst på tur och i helgen klickade jag hem några franska posters och litografier som ska få komma upp och ge lite mer färg. Tror det kommer bli superfint, och lovar så klart att visa hur det artar sig.

Nu måste jag iväg till jobbet. Hoppas ni får en fin vecka!

Comments

  1. Henrik

    Hej! jag gillar verkligen väggfärgen – vad har den kulören för ncs-kod?

  2. Anna

    Vart har du beställt posters ifrån?

Leave a comment