Förra lördagen – fix, färg & pasta alfredo

Godmorgon!

Gud vad denna helg verkligen flög förbi. Har haft det himla bra och lugnt dock, med långpromenader i solen, brödbak och hemmahäng. Har blivit hemmakär på nytt nu efter ommålningen, och efter några dagar av att inte kunna bo hemma har jag knappt velat lämna lägenheten.

Den här veckan som kommer är relativt lugn. Förutom att jobba ska jag försöka hinna med att knåpa ihop lite blogginlägg (fortsätt gärna med tips på vad ni vill läsa!), läsa en massa i min nya bok och så smått fixa hemma i lägenheten. Det blev lite som en ketchupeffekt rent mentalt nu när målningen är klar, så allt jag vill är att göra klart resten nu nu nu. Får försöka hålla mig till tåls lite bara, och låta det ta den tid det tar.

Men hur som helst, nog babblat. Tänkte att vi kikar på vad jag gjorde förra helgen!

Precis som alla lördagsmorgnar vaknade vi runt 9-10-tiden, harvade oss upp ur sängen efter en stund, och dukade fram frukost.

Bland annat äggröra, med lite riven västerbottensost i (smakar som det göttiga i västerbottenspajen varsågod för tips), plus livets lilla frukostidé! Grapefrukt brulée! Görs helt enkelt så att man först filéar grapefrukt, lägger i en värmesäker skål och toppar med råsocker. Sedan bränner man på med en brännare och vips har man världens godaste frukost.

Mitt frukostsällskap var den här morgontrötta, och såklart helgens DN. Bästa beslut jag tagit att prenumera på helgerna, förhöjer helgkänslan med 100%.

Utanför var himlen klarblå och vi satt kvar länge och bläddrade, pratade och bytte delar med varandra.

Efter frukost gick jag in i köket. Jag kastade in en surdegslimpa i ugnen som legat på jäsning över natten (ser ni förresten hur fina mina bröd börjar bli? Har verkligen fått in knixen!).

Och så gjorde fixade jag med min kombucha. I burken till vänster är det kombucha på kallbryggt kaffe, och i den till höger är det kombucha på citronverbena. Båda recepten från Nomas kokbok, ska bli kul att se hur de blir.

Sedan borstade vi tänder, klädde på oss och gav oss ut i solen.

Vi stannade på Omayma vid Nytorget och köpte varsin havrecappuccino, sedan gick vi tvärsöver Söder, uppåt uppåt mot solen.

Förbi Katarina kyrka.

Tills vi inte kom längre och möttes av detta.

Vi stod en stund och spejade, drack upp den sista slurken kaffe, och så gjorde vi lite ärenden på stan. Bland annat kollade vi färg, pga tidigare nämnda ommålning.

Väl hemma igen hade det börjat skymma. Obs dock att det skedde nästan en timme senare än för bara några veckor sedan. Snart händer det hörrni, ljuset kommer tillbaka!

Någon timme, och kanske en liten nap, senare gick vi in i köket och fixade middag.

I form av detta! Pasta Alfredo! Olivolja, salt och bröd till (det jag bakade på förmiddagen).

Hur gott som helst. Gjorde i runda slängar så här: Koka upp en kastrull med pastavatten (salta ordentligt, matskedar snarare än nypor) och koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Under tiden som pastan kokar värmer du upp en stekpanna och tillsätter 1 dl av pastavattnet. Klicka i ca 50 gram smör och vispa så att det bildas en emulsion. När pastan har ungefär 2 minuter tar du upp den ur pastavattnet och lägger i den i stekpannan med smöremulsion tillsammans med 2 dl riven parmesan. Rör om på medelvärme tills emulsionen blivit krämig och pastan al dente.

På med lite svartpeppar och ät direkt!

Slut på inlägg!

Leave a comment