Sånt som jag gillat & pinnat

Godmorgon! Tänkte att vi kunde kika på lite blandade saker jag pinnat, sparat och gillat runtomkring på internet, närmare bestämt Instagram och Pinterest. Tycker ofta att det är en sån himla bra sammanfattning av vad som ockuperar ens huvud för stunden. Vad man tänker på, inspireras av, planerar och så. Vill ni följa mig finns jag på Instagram under @ericmedlund, och på Pinterest här!

I och med att det som sagt numera är ommålat hemma består mycket av det jag pinnat och gillat av inredning. Just nu funderar jag mycket på lampor (hur fin är inte lampan Toio av de italienska bröderna Achille & Pier Giacomo Castiglioni?), spexiga möbler och framför allt posters och konst. Som ni kanske vet så är jag väldigt sugen på att få in mer färg hemma, och eftersom jag helst inte vill byta ut möbler tänker jag att just konst och väggdekorationer kan få stå för färgklickarna. Danska Bendtsens säljer så himla fina gamla litografier och affischer från konstutställning runt om i Europa, och ofta så fint inramat. Tycker det var väldigt fint t ex med både ramen och passepartouten målad i samma färg, kanske något att kopiera själv med gamla ramar som man hittar på loppis?

Även i övrigt följer många inlägg jag gillat och pinnat (som vanligt) ett danskt tema. Ramlade för några veckor sedan över danska Nicklas Skovgaards på Instagram. Han är stylist på Hay och har en lägenhet som är helt otrolig. Sån brokig mix av färg, material och designklassiker. 

Förutom inredning är danskarna också vassa på exempelvis mat. Följer, gillar och suktar efter det mesta som Apollo Kantine i Köpenhamn serverar till lunch på sin restaurang, och höll på att bryta samman när jag såg Atelier Septembers burrata med citronzest, basilika och olivolja. Kan ni tänka er något vårigare? Ska nog laga detta till helgen.

Hoppas ni får en fin onsdag!

Comments

  1. rebecca

    åh så fint.

Leave a comment