En helg genom en mobil

Godmorgon! Hoppas ni haft en fin helg? Här i Stockholm har det varit snökaos, och som vanligt när det kommer snö ställer i princip hela stan in. Klagar dock inte, för har haft en riktigt mysig helg. Vi har gått omkring som i en liten bubbla, nästintill insnöade. Tänkte visa lite hur helgen har varit, genom min mobil:

I lördags vaknade vi sent och klockan var nästan lunch när vi dukade upp för frukost.

Åt detta goda – äggröra, juice, kaffe och chiapudding med jordgubbar och rostat bovete.

Efter frukosten lunkade vi omkring hemma. Lite här och var låg ett gäng paket inkilade under soffbordet, bakom soffa, i hörnet vid fönstret och bakom sängen. Vi hade nämligen fått vårt sängskåp under veckan, som nu låg och väntade på att monteras.

Men det orkade vi inte ta itu med den dagen, och medan Magnus återhämtade sig i soffan stack jag ut i snörusket. Det hade kommit säkert två decimeter under natten, men eftersom det var plusgrader var hela Stockholm som en slaskpöl. Men jag hade sett att Tambur hade fått in ett gäng fina tallrikar från Italien under veckan, så ville dit och kika på dem innan de stängde. Kom sedan hem en halvtimme senare med dessa två. Smällde av. Handmålade från Puglien i södra Italien, och så så fina.

Någon timme senare stack vi ut igen för att möta Malin i Alvik. Vi hade nämligen bokat en semmelträff (semlor är ju det bästa ändå), och ville ju såklart testa de semlor som förra året vann priset som Stockholms bästa – på Brioche vid Alviks Torg. Hann också med att catcha upp med Malin lite, som just börjat plugga sociologi+journalistik på Södertörn nu efter jul. Verkar så intressant, och vi pratade om den gravida kvinnan som blivit nedbrottad av vakterna i tunnelbanan, och om Djursholm och fattigsverige.

När vi kom hem sedan köpte jag och Magnus pizza på Galinas, plus snarris, och så såg vi Mello följt av dokumentären Surviving R Kelly tills ögonen gick i kors. Fick betygen + respektive +++++ av oss.

Morgonen därpå hade det kommit ännu mer snö, och vi carpade känslan av insnöad.

Gjorde lite frukost av det vi hade hemma, bland annat restchiapudding från dagen innan och fröknäcke med ost.

En halvtimme senare smsade Emma som var ute på morgonpromenad om vi ville haka på, så vi klädde på oss och gav oss ut i vintervärlden. Så här fin var utsikten från vårt trapphus.

Och ännu finare var det i Vitabergsparken.

Som ett winter wonderland, med snöklädda träd och barn som åkte pulka i backarna.

Vi pulsade igenom vita snöiga skogspartier där husen kikade fram bland grenarna.

Och förbi parkens kanske finaste del Bergsprängargränd, som om möjligt var ännu finare.

Sedan blev vi hungriga och mötte upp Emmas kille Philip och gick på Ai Ramen för lunch. Ramen för samtliga utom mig.

Som tog Donburi med tofu, då deras nya vegetariska ramen tyvärr inte är så kul. Och så snackade vi om Japan, att göra egen ramen och sånt som man snackar om en sömnig söndaglunch.

Vid två skiljdes vi åt, och så gick jag och Magnus hem och tog tag i sängskåpet. 6 timmar senare kastade vi in handduken för dagen, nästan klara, och vips så var den helgen över!

Fem av fem.

Comments

  1. Emil

    Så mycket Luke Edward Hall över faten!

    1. Eric Smedlund

      Ja men faktiskt! ☺️

Leave a comment