En rundtur hemma hos oss

Tänkte att vi skulle ta en titt på hur det ser ut hemma hos mig och Magnus!

Vi börjar i hallen.

Här hänger bland annat lite kläder. Hatthyllan är platsbyggd och följde med lägenheten, skålarna ovanpå är från loppis och Granit, och den gula lådan från Office Depot. På motsatt sida hänger två posters. Den övre är ett print från Solange Knowles kreativa kollektiv Saint Heron, och den undre är en litografi från Galerie Maght i Paris.

Precis till vänster om ytterdörren har vi en kombinerad garderob/tvättkorg/förråd där vi tjoffar in allt vi inte ryms med i övriga lägenheten.

Nästa öppning efter garderoben är vårt kök. Litet men faktiskt fullt fungerande. Lite trångt för två personer bara, med en supersmal spis och halvt kylskåp med frysfack. Som tur är så är skåpen höga och djupa och sväljer i princip allt man kan tänka sig, som porslin och köksredskap, och utöver dem har vi satt upp hyllplan från IKEA (Kungsfors heter dem) där jag förvarar grytor, skålar, koppar och andra köksgrejor, plus några av mina köksprojekt som kombucha, saltade citroner och min surdeg.

Ännu mer förvaring har vi i form av en list på väggen direkt till höger när man kommer in. Där hänger en stekpanna, plus nödvändigheter som zestjärn, visp, vinöppnare och mandolin.

Mittemot köket har vi vårt badrum, som just nu är en rätt anonym historia. Tidigare var det en turkos bord i mitten av väggen, men den täckte jag över med vit täckplast. Sedan ska den lilla badrumskommoden få nya ben så att den kommer upp lite och täcker vattenlåset, och så hoppas vi hitta ett nytt, lite finare duschdraperi snart.

Men, sist men inte minst så har vi ju också vardagsrummet. Och sovrummet, eftersom vi ju bor på 26 kvadrat. Matbordet i travertin fick ju som ni vet följa med från vår förra lägenhet, likaså stolarna i krom och skinn som vi köpt på Blocket.

Längs andra sidan av rummet har vår soffa, som är en IKEA-soffa men med en klädsel från Bemz, och vårt gamla Ivar-skåp.

Ivar-skåpet har dock äntligen fått flytta upp på väggen. Hade tankar på att måla om det i någon rolig färg, men kan inte bestämma vilken så tills vidare får det vara obehandlat.

Ovanpå skåpet står ett Hantaï-litografi, också det från Galerie Maeght, och väntar på att bli upphängt på väggen.

Och bredvid står ett annat litografi, som det vi har i hallen, fast i en annan färg. Vasen är Carina Seth Andersons Kolonn, som hon gjorde för Nationalmuseum.

I andra änden av rummet hänger ännu en poster från Galerie Maeght ovanför sidobordet från Verner Panton. Ovanpå sidobordet står en ljusstake från Arket, en marmorkula köpt på Materialbutiken här i Stockholm plus en vas av Estebe Fritz som jag köpt på Konstfacks julmarknad. Soffbordet är köpt på Bukowskis, marmorbrickan på det från Granit och ljusstaken från Artilleriet.

Mitt emot soffan har vi vår TV, plus ett gäng tidningar som får agera tv-bänk. Resten står bredvid Ivar-skåpet i andra hörnet av rummet.

Våra piedestaler, som jag och Magnus byggde ihop själva i förra lägenheten, har också fått flytta med hit. Likaså vaserna, som är köpta på Bukowskis, och spegeln, som ursprungligen hittades i källaren i huset som vår första lägenhet låg i. I fönstren står mina kokböcker, plus lite doftljus och små vaser och julstjärnan från IKEA som jag ännu inte plockat undan.

Och mellan fönstren hänger Matissepostern som jag köpte i Köpenhamn.

Och sist men inte minst, på väggen bredvid TV:n, har vi detta! Vårt sängskåp! Fruktansvärt jobbigt att montera ihop, men kanske vår bästa investering i livet faktiskt. Beslagen är utbytta med nya från Rum21, och hela skåpet gick in med en knapp hårsmån. När vi fäller ut själva sängen har vi en cm till godo från TV:n på väggen, och tidningarna under ryms precis. Funderar på att så småningom måla in hela skåpet i samma färg som väggen, men det är ett projekt som får vänta.

Så här ser skåpet ut när man fäller ut sängen på natten, och när man sovit klart är det bara att lyfta upp den igen. Himla smidigt. Från Chilli för den som undrar.

Och det var det! Vår lilla men fina och mysiga lägenhet.

Hoppas ni tyckte det var kul att få en rundtur, och att ni får en fin tisdag!

Comments

 1. Natalie

  men oj så fint ni bor! och att ni får plats på 26 kvadrat!

 2. […] svassade vi runt hemma ett tag. Vi dammsög, städade och så tog jag bland annat bilderna för det här […]

 3. A

  Duschdraperitips!! Jag gjorde mitt eget av ett dukunderlägg som jag hittade på Jysk, vid vaxdukarna. Tänk tjock, glansig, genomskinlig plast som håller forever. Köpte en 2 m lång bit och hängde upp med vanliga draperikrokar! Väldigt billigt, vackert ihop med murgrönan jag har i duschen, ger lite slakthuskitsch till badrummet, samt får rummet att verka väldigt stort eftersom det är genomskinligt :))) Kram!

 4. Johanna

  Superfint, så kul att se!

 5. rebecca

  så himla fint!

  1. Eric Smedlund

   Taack Rebecca! :)

 6. Julia

  Verkligen fint! Är så imponerade över hur ni löst allt på en såpass liten yta och ändå lyckats få in er personlighet utan att det känns stökigt.

  1. Eric Smedlund

   Tack Julia! Så kul att höra :)

 7. Sabina

  Så fint!!

  1. Eric Smedlund

   🙏🏼🙏🏼🙏🏼

 8. Hanna

  Så kul att se hur ni löst att flytta till något mindre! Väntat länge på det här inlägget haha, så fint!

  1. Eric Smedlund

   Åh vad roligt, tack snälla! :D

 9. Claudia

  Åh, vad fint ni fått det! Otroligt vad effektivt ni använder ytorna också, utan att det känns som för mycket prylar. Hur brett är sängskåpet?

  1. Eric Smedlund

   Tack, vad snällt! Det är 140 cm brett, vilket funkar för två som gärna sover nära hehe :)

Leave a comment