Förra söndagen – En eftermiddag på Moderna Museet + en pangmiddag hemma

Vi kollar på min söndag från förra helgen! Då vaknade vi upp av att solen lockade utanför, men det tog lång tid innan vi lyckades med att ta oss upp.

Men till slut så! Och efter frukost gick vi raka vägen ut i solen. Köpte kaffe på Urban Deli och så promenerade vi in mot stan.

Tvärsöver hela Söder.

Och sedan över till Gamla stan.

Vi höll oss undan turiststråken och pratade om hur det måste vara att bo i Gamla stan. Om det är mörkt och trångt, eller gammalt och charmigt, om det är turistigt och omständigt, eller lugnt och stilla.

Mitt promenadsällskap! Vi hade siktet inställt på stan för att möta upp Magnus mamma plus hennes vän som var i Stockholm över helgen.

Efter mer kaffe plus fika med Magnus mamma, vinkade vi hejdå och fortsatte vårt strosandet i riktning mot Skeppsholmen.

Vi skulle nämligen hit, till Moderna Museet.

Min pappa hade tipsat om deras nya utställning med den brittiska konstnärsduon Gilbert & George, som var så knasig. Varenda verk var verkligen helt bananas.

Magnus och jag gick omkring och var litegrann i chock, hade svårt att wrap my head around allting.

Men himla kul ändå.

Efteråt gick vi vidare i huset till ArkDes, som hade utställningen Ung svensk form.

Tyckte om den så mycket.

Bland annat dessa lampor som såg ut som bakterieodlingar.

Vi gick runt länge och kollade på allt från stoldesigner till kläder till stora tyger gjorda av kombuchasvamp (kanske nästa projekt i kombuchagörandet lol).

Så intressant utställning verkligen, och helt gratis för alla. Så dit och kolla innan den stänger i slutet på mars.

Sedan hux flux var vi hemma igen, där kaffepressen från frukosten stod kvar på matbordet och lådan där jag har mina kameror låg vidöppen med innehållet utspritt över golvet.

Och någon timme senare hade vi svängt ihop detta fantastiska till middag!

En slags nudelwok med kokosmjölk, ingefära, vitlök, curry, grönsaker och thaibasilika. Thaibasilika alltså, kanske det godaste.

Åt tills vi storknade.

Plus en liten semla till efterrätt. Siktar på att äta mig igenom Stockholms semmelutbud och är på god väg. Denna var från Lillebrors Bageri vid St. Eriksplan med saltade rostade mandlar i mandelmassan. Mhm. Bra slut på en bra söndag!

Hoppas ni får en fin tisdag!

Comments

 1. Malina

  Åh, vill bara säga att jag gillar din blogg så mycket. Åkte till Köpenhamn och letade upp September Atilier bara för att testa yoghurten med syltad zucchini, men när jag kom dit visade det sig att den var tillfälligt slut (den besvikelsen). Enda rätta var ju att göra den själv, och det ångrar jag inte en sekund. Tack!

  1. Eric Smedlund

   Åh nej vilken otur, de är verkligen så goda! Och tack tack tack för fin kommentar 🙏🏼

 2. Pauline

  älskarrrrrr gamla stan, måste alltid dit när jag är i stockholm<33 älskar också er lägenhet, hade velat se mer från den! undrar vart ni köpt era piedestaler? :-)

  1. Eric Smedlund

   Ja, så mysigt i vissa delar! Lovar att det kommer mer bilder på lägenheten snart, ville bara komma i ordning lite först. Piedestalerna har vi gjort själv av ihoplimmade MDF-skivor! :)

Leave a comment