Margiela på Artipelag

Förra lördagen klev jag och Magnus upp tidigt, åt frukost och åkte in till T-centralen för att hinna med en buss som körde en halvtimme ut från stan.

För vi skulle nämligen hit, för att se denna utställning! Margiela – Åren med Hermès, på Artipelag! Wow så som jag velat se denna, men inte kommit mig för förrän nu. Men bättre sent än aldrig så klart.

Jag och Magnus skyndade oss in i utställningssalen innan resten av horden från bussen hann dit.

Och så började vi kolla på utställningen, som ursprungligen visades på Modemuseum i Antwerpen (som jag och Magnus ju besökte förra våren, fast då med en annan utställning). Var så pepp på den här utställningen, då jag länge fascinerats av modeskaparen Martin Margiela. Både kring hur han jobbade med sitt och Jenny Meirens modehus Maison Martin Margiela, men också hur han inspirerat och inspirerar flera modedesigners än idag.

Själva utställning var upplagd så att Margielas plagg från sitt egna modehus Maison Martin Margiela visades mot vit bakgrund, sida vid sida vid kläder från Hermès där hans var chefsdesigner från 1997-2003, som visades mot orange. Mumma för modeintresserade med andra ord, så att man kunde se hur hans idéer och tankar gick igenom i båda modemärkenas kollektionen, men tog uttryck på olika sätt.

Vi gick omkring och kollade på de olika plaggen som ställdes ut, chockerade över hur finurliga tidlösa vissa var.

Tyckte t ex klänningen till höger var kul, i form av en plastpåse.

 

Tyckte också att det var väldigt intressant att få se hur Martin Margiela tog sig an Hermès arv under sin tid hos det franska modehuset.

Både genom att jobba med nya sticktekniker, men också använda sig av gamla tekniker med handrullad fåll som Hermès använt sig av i sin sjaltillverkning, fast för blusar. Och så klart hans geniala idé med en sexhålig knapp som bildade ett H när det syddes på plaggen.

Otroligt bra utställning faktiskt. Kan 100% rekommendera. Den skulle egentligen ta slut i mars, men är numera förlängd till slutet av april, så om ni är sugna finns fortfarande tid att gå.

Efter att ha gått runt i någon timme kände vi oss färdiga, och vinkade hejdå till utställningen.

Och så gick och vi satte oss i den soldränkta restaurangen för att äta lunch. Åt en blomkålsallad som Magnus beskrev som “något som Blondinbella skulle kunna äta”.

Och sedan gick vi ut i solen i väntan på att bussen tillbaka till stan skulle gå.

Fick känna lite havsvind och solljus mot huden.

En himla himla bra lördagsaktivitet faktiskt. Med världens bästa sällskap <3

Sedan vips blev klockan 14 och vi skulle tillbaka till bussen. Slut på Artipelagbesök för denna gång.

Comments

  1. myra

    Du som har magisk smak för konst/design/inredning, skulle inte du kunna lägga upp mer av det? Gärna bilder från din och Magnus lägenhet, men också spaningar eller typ kollage med ihopplock av snygga grejer som du tycker är fina – kanske både inspiration och saker i butik just nu. Skulle vara guld som inspo för någon som gillar din stil men som inte riktigt har tid/möjlighet/kreativitet nog att bygga ihop ett bord själv från auktionsfynd… :’) om du tycker att det är kul!

    Försöker just nu få ordning på min lilla lägenhet och det känns helt omöjligt att hitta ett snyggt soffbord (som inte är anpassat efter stora sekelskiftslägenheter) eller för den delen snygga stolar/fåtöljer (som inte är typ sammet) eller saker att ha på väggarna (som inte är desenioposters men inte heller kostar 10 000+)… hehe ja. du ser.

    1. Eric Smedlund

      Åh, kul idéer! Ska fundera ut fler såna inlägg, och kul med egen lägenhet även om det kan kämpigt med inredning såklart! Och tack för fina ord :)

Leave a comment