En kort kort söndag som började med snö & slutade söderut

I söndags hade jag en väldigt speciell dag. Efter flera dagar av nästintill vårväder vaknade vi upp till ringlande snöflingor utanför och varje liten hint om en sommar var som bortblåst.

Trots det var vi uppe med tuppen. Det var ju nämligen i söndags som Vasaloppet var. Nästan alltid har den här söndagen varje år sammanfallit med min mammas födelsedag, och när jag var liten började vi alltid den dagen med att vi sjöng för mamma och sedan kröp ned i mamma och pappas säng och kollade på starten tillsammans hela familjen. I år, eftersom mamma inte finns längre och jag inte kunde åka hem till Umeå den här helgen, ville jag se den med Magnus istället.

Vi kurade ihop oss under täcket i soffan och dukade upp frukost på vardagsrumsbordet framför TVn.

Jag hade bakat bröd, vilket jag ju gör nästan jämt nuförtiden känns det som.

Och så åt vi äggröra, drack juice och kaffe långsamt och länge.

Ute ringlade snön, och mittemot lös vår grannes blågrönrödlila ljusslinga som inte varit släckt sedan vi flyttade in i början av november.

När Vasaloppet var slut klädde vi på oss och gick ut i snörusket. Knappt en själ stötte vi på på gatorna, kändes som en spökstad.

Men jag hade lite ärenden att göra. Som att köpa en ny vit skjorta t ex. Här är jag i provhytten på H&M hej hej.

Och efteråt gick vi och åt lunch på Barobao. Åt två varianter med pumpa och rotselleri plus en kålhistoria och Magnus åt samma plus en liten skål med ramen. Sedan hux flux blev klockan mycket och vi fick skynda hem, sedan tog jag min väska och sprang till tåget.

För jag skulle nämligen hit, till Malmö.

Sedan en tid tillbaka jobbar vi nämligen med White Guide, och på måndagen var det dags för årets gala, där de utsedde Sveriges bästa restauranger. Himla himla trevligt var det, att träffa folk som jobbar bakom kulisserna på kända krogar plus få höra intressanta framtidsspaningar om gastronomin de närmsta åren.

Leave a comment