Modepersonlighet: Alice Goddard om att stil är bekvämlighet

Alice Goddard tog sig in i modeindustrin som modell. Idag har den 20-åriga modestudenten lämnat rampljuset för att arbeta bakom kameran som stylist.

Trots att majoriteten av hennes kläder är funna i fyndlådor på Portobello Market lämnar Alice en med intrycket att hon lagt ner en förmögenhet på sin klädsel. Det är just det – att blanda dyrt med billigt – som skapar Londonbons unika stil.

Hon vägrar falla in i en stilkategori och kallar sin klädstil för varken minimalistisk eller retro. För Alice handlar kläder och mode mer om bekvämlighet än att genom sina kläder visa hur medveten man är. Din stil måste passa dig och ditt humör, annars ser det bara fånigt och påtvingat ut.

Alice själv säger att det inte är någon idé att klä sig om det inte gör vardagen lite bättre – “och hur kan en kappa som må vara jättesnygg, trendig och dyr göra vardagen bättre, om den är supertunn och det är minus 10 grader ute?” Alltså ska din klädstil göra för ditt liv det som ett soundtrack gör för en film – men det måste passa perfekt för att skapa harmoni.

Därmed plockar Alices stilfilosofi fram nya tankar i en modeindustri som struntar i både klimat och plånbok. Kanske kommer hennes generation stylister och fashionistor skapa ett nytt mode. Ett mode i vilket pengar inte är allt och en riktigt varm jacka är säsongens hetaste trend.

Elsa Bodin

Bilder fån: lettyschmiterlow.blogspot.se