Daniel Jouseff berättar om sitt konstnärskap

Nya Radar är också hem för konstnären Daniel Jouseff som kommer att använda sitt utrymme till att skriva och för att exponera sin konst. Själv ser han sig som en desillusionerad aristokrat som hellre pratar om sin konst än sin person. Med några korta frågor ber vi Daniel Jouseff berätta om sitt konstnärskap.

– Allt mitt arbete kretsar kring makt i en värld styrd av pengar, en värld där maktens män dominerar. Pornografi, Mellanöstern och Sverige är också teman som jag naturligt återkommer till och där låter jag också min figur, Jokern, röra sig fritt.

Du blandar media. Olja, kol, krita, foto och Iphone?
– Ja, det mesta jag gör är olika typer av collage men det kan vara i form av teckningar på papper, olja på duk eller just Iphone paintings. Det hände mest av en slump. När jag fick min första Iphone började jag slöteckna på någon trött app när jag väntade på bussen eller tunnelbanan. Idag är jag bättre och använder mig av tre olika mer avancerade appar. Jag målar i den första, tar en screensave och arbetar med ljus och skuggor i den andra appen för att sedan göra finish och beskära bilden i den tredje.

Jokern återkommer i ditt skapande. Varför Jokern och vem är det?
– Vi lever i en värld där alla är tillgängliga och genomskinliga. Det går att få tag på vilken information som helst om vem som helst med lite snabb och enkel efterforskning. Om Jokern vet ingen någonting. Ingen vet hans ursprung och eller vad han egentligen vill. Jag gillar tanken på att förvirra min omgivning och jag vilseleder medvetet på mina nätsidor. Jag tror att den svarta humorn hos Jokern tilltalar mig också. Dessutom är ju Jokern den enda superskurken utan överdrivna krafter, bara en extrem intelligens som gått över gränsen till dårskap.

Daniel Jouseff kommer ha sitt utrymme på Radar här.