Introduktion: Rebecka Tollens

Rebecka Tollens är uppvuxen i Stockholm med en svensk mamma och fransk pappa. Sedan hon fyllde 18 har hon både hunnit med att resa runt i världen – och bosätta sig i Frankrike. Idag pluggar Rebecka till illustratör i Paris och på Radar kommer vi att få följa hennes resa. Vi ställde henne några frågor om konsten, drömmarna och nya bloggen.

Varför illustration?
Sedan jag för första gången praktiserade på Amnesty Internationals flyktingavdelning när jag var 14 år har jag vetat vad jag vill göra. Jag var helt säker på att jag ville bli jurist och arbeta med mänskliga rättigheter genom Amnesty. Rita var inget jag gjorde. Det var framförallt mitt franska ex Jean Christophe som uppmanade mig till att rita och på den vägen är det.

Illustration Rebecka Tollens
Illustration: Rebecka Tollens

Vad drömmer du om?
Idag drömmer jag om att jobba med gatukonst men jag vågar inte ännu. Det får bli när jag känner mig redo, allt har sin tid. Jag har en annan dröm också och det är att jobba i ett boulangerie i Guethary i södra Frankrike, bara lägga ner allt och börja baka bröd. Jag vill ha min stuga i sydvästra Frankrike och ha en trädgård med apelsinträd och annat skit jag inte kan ta hand om men som luktar gott och som ger mig syre. Jag föredrar landsbygden framför metropoler och storstäder, så Paris ligger risigt till om två och ett halvt år.

Illustration Rebecka Tollens
Illustration: Rebecka Tollens

Vad kommer vi få se i bloggen?
Äsch. Jag lägger upp jobb jag gör i skolan, och inte i skolan. Min skola är väldigt fri och intressant och ger mig utlopp för allt jag vill göra, så jag lägger upp det. Ibland kanske det kommer vara jättedåligt och misslyckat men det får ni ta, jag är ju inte mer än någon annan.

Rebeckas blogg hittar ni HÄR.