Konsertvåren

Miguel 2/2 Berns
Miguel slog igenom 2010 med debutskivan All I Want is You, ett album som gav honom det prestigefulla priset “Best New Artist” av Soul Train Awards 2011.  Han är en del av den nya R&B-vågen  och 2012 släppte han andra albumet Kaleidoscope Dreams. Med sin konstnärliga, eklektiska fusion av R&B och pop i kombination av en sammetslen röst har Miguel lyckats att att övertyga både den breda massan och kritiker med bravur. Den 2 februari intar han Berns.

Disclosure 8/2 Debaser Medis
Disclosure är den brittiska syskonduon som snabbt blivit en av de större akterna inom garage-house, och deras låt Latch har flera gånger listats som en av 2012 års bästa låtar. 2012 var även året de turnerade med SBTRKT och Hot Chip, och den 8:e februari får Disclosure support av bland andra HNNY och Kärleksdöden på Debaser Medis.

Egyptian hip hop 22/2 Södra Teatern
I Egyptian Hip Hop’s värld färdas lyssnaren genom post-apokalyptisk funk, goth pop, Västafrika och vänder vid dystopisk psychadelia, utan att någonsin tappa sitt fotfäste. Ett up-and-coming band värt att hålla öronen öppna för.

Nas 4/3 Berns
Nas har ett alltför långt musikaliskt cv för att göra rättvisa, men för att nämna en sak: varenda album han någonsin släppt har hamnat på 1:a eller 2:a plats på Billboard’s R&B-lista, likaså med senaste albumet Life is Good som släpptes 2012. Missa inte Nas på Berns den 4 mars.

Shout Out Louds 6/4 Berns
Ett av de mest framgångsrika svenska pop-banden under 00-talet släpper, senast var för tre år sedan. I november 2012 släpptes singeln Blue Ice gjord av is (ja precis, is) och den 26:e februari släpps albumet Optica. Shout Out Louds har jobbat med skivan i cirka 18 månader och har valt att göra detta utan en producent för den konstnärliga friheten. Hur resultatet blir kan upplevas på Berns den 6:e april.

Lana del Ray 8/4 Annexet
Lana del Ray’s sound där vemodig, storslagen, nästintill orkesterliknande pop blandas med 50- och 60-tals retro, eller som hon själv beskriver sin musik, “Hollywood sadcore”, har gjort henne till en av de mest framgånsrika artisterna under 2012. Den 8:e april kommer Lana del Ray för en spelning i Annexet som inte bör missas.

The Knife 16/5 Hangaren Subtopia
Efter total tystnad från The knife sedan 2006 då skivan Silent Shout släpptes, är detta antagligen den mest efterlängtade konserten våren 2013. Nya skivan Shaking the Habitual släpps den 8:e april och den 16:e maj står de på scen i Hangaren Subtopia. Om man lyckas få tag på en av de åtråvärda biljetterna.

Rihanna 22/7 Globen
Sju album på sju år, 12 listettor och fick nyligen titeln som en av de mest mäktigaste människorna i världen enligt Time Magazine. För den som missade hennes spelning på Berns senast får nu en ny chans när superstjärnan Rihanna spelar i Globen den 22:a juli.