Radar träffar Dada Life

Dada Life är svenska duon som är känd för sina spexiga liveset, sin peppiga musik och att gjort stor framgång utomlands. I helgen spelar de i Stockholm och Radar har intervjuat dem inför spelningen.

För våra läsare som inte har koll på vilka Dada Life är, skulle ni kunna beskriva med egna ord? Vi är en svensk duo som startade för några år sedan, vi tyckte att det var alldeles för tråkigt och stelt klimat, att folk hade svårt att ha kul, helt enkelt. Vi ville göra någonting annorlunda, och det var lite så det började. Nu finns det mycket mer glädje i dansmusiken, folk tog allt på sådant otroligt stort allvar för några år sen. Förut så var det så snävt med vilken genre man spelade; tech, house, techno…  Nu känns det mycket mer okej att blanda stilar. Det är lite det som Dada Life står för. Skiter i vad genrer är, vi vill bara ha jäkligt kul! Är ni peppade inför konserterna? Ja absolut, det är ganska sällan vi kör i sverige, så man blir ju lite extra laddad! Vi kommer köra två konserter i Stockholm och sen ska vi även köra i Jönköping, det blir lite som en svensk helg. Man ska aldrig riktigt veta vad man ska vänta sig av Dada Life när det gäller våra liveset, det vet inte vi heller. Vi har ett intro och ett ungefärligt slut, emellan kan vadsomhelst hända.

Pressbild
Pressbild

Varför har ni valt att spela så mycket utomlands jämfört med vad manga andra svenska band gör? Det har nog blivit så för att den del av dansmusik som vi står för inte varit så stort i Sverige, man har varit tvungen att spela utomlands. För bara tre år sen så fanns det inte så många spelningar, men från och med förra året har det varit annorlunda. Då har det blivit populärt igen och givits mer utrymme, även de traditionella festivalerna börjar boka dansmusik igen. Förra året spelade vi tre eller fyra gånger i Sverige, bland annat på Peace& Love! Har ni något speciellt minne från livet på turné? Det händer så otroligt mycket hela tiden, så det är svårt att komma ihåg någon specifik sak. I höstas var vi på en ganska intensiv turné, ganska klassisk, med turnébuss som körde från öst till väst. Vi spelade 40 spelningar på 45 dagar, eller nåt liknande. Man kunde stanna till en söndag i någon liten stad i Kanada, och ändå så dyker 1 500 människor upp och bara röjer, en helt vanlig söndagskväll. Vi hade också vår största spelning hittills på nyår i New York. Vi har spelat på stora festivaler förut, men det här var första gången vi hade en spelning som var helt vår egen bara, det var ungefär 8 000 människor där. Det var en liten milstolpe för oss. Hur ser närmsta framtiden ut för Dada Life? I oktober släppte vi vårt andra album, och nu släpper vi andra singeln från albumet So young so high. Under våren kommer vi jobba mycket med nytt material i studion medan vi släpper singlarna i olika remixar från albumet. Vi tycker det är viktigt att man chockar sig själv och publiken, utvecklar sitt sound och överraskar, man blir så uttråkad annars!