The Knife släpper musikvideo med Marit Östberg

Full of Fire är den första singeln från The Knifes efterlängtade skiva Shaking the Habitual. Singeln började leta sig ut på nätet redan förra veckan, men idag släpps den officiellt tillsammans med en musikvideo av Marit Östberg. En musikvideo som med sina tio minuter snarare är en kortfilm.

Marit Östberg är en konstnär och filmskapare med bas i Stockholm och Berlin. Hennes konst kretsar ofta kring sexualitet, politik och den queera kroppen. 2009 medverkade hon i den queera porrfilmssamlingen Dirty Diaries med filmen Authority, en film som blev både uppmärksammad och diskuterad.

Även i sin video till Full of Fire tangerar hon både det sexuella, det kroppsliga och det politiska. Embryot till videon blev syskonen Dreijers textrad ”Who looks after my story?” I videon får vi följa en samling individer vars vägar korsas och öden vävs samman.

– Filmen Full of Fire består av ett nätverk av öden, rädslor, begär, längtan, saknad och löften. Öden kan vid första ögonkastet verka isolerade från varandra, men om vi tittar noga kan vi se att de i själva verket korsas, berättar Marit Östberg. Det är våra handlingar som skapar verkligheten, vi skapar varandra. Vi kommer aldrig sluta längta efter varandra och efter något annat.

Både Karin och Olof Dreijer medverkar i filmen, men även regissörskollegan Ester Martin Bergsmark dyker upp i några scener.

Skivan Shaking the Habitual släpps 8 april.