HNGR INTERVJU – 5 FRÅGOR TILL OSS!

140425_ymcover

— Orginalintervju HÄR

Ylva och Malin från Y+M berättar om vad man kan förvänta sig av en kväll med duon bakom skivspelarna, om kommande spelningar och klubbar, musikproduktion samt om kvällens spelning på Slakthuset tillsammans med Dublinbaserade Matador.

Vad kan man förvänta sig av en kväll med Y+M bakom skivspelarna?

– Vi gör oftast vad vi kan för att överträffa förväntningar så vi ska inte avslöja för många hemliga vapen nu – man får ju komma och se själv! Men när det kommer till musik kör vi både house och techno. Under våren har vi spelat mycket på Slakthuset och värmt för akter som bland annat Ø Phase, Rødhåd, Marcel Fengler & Gary Beck så då har vi bara spelat techno. Inte oss emot, vi gillar verkligen att köra hårt speciellt när man har världens dansgolv som också älskar musiken och vi tror (eller hoppas) att man verkligen ser hur kul vi tycker att det är och att det skapar en generellt grym känsla. Dansgolvet gör också verkligen sitt för våra spelningar. Där hittar man alla våra bästa kompisar uppblandade med andra random musik-och festälskare som ihop bara skapar världens bästa feeling. Nu fattar man att det är oslagbart va?

Ni har ett späckat spelschema. Några gigs ni ser extra mycket fram emot?

– Vi ser fram emot varje gig såklart! Men lite särskilt ser vi fram emot den 3 maj då vi arrar fest på Slakthuset igen och har bokat hit Shed för att komma och spela med oss. Han är en grym producent tycker vi och detta blir hans första visit i Sverige och vi hoppas att han kommer reppa det bästa från vart och ett av sina miljoner alias. Annars ser vi jättemycket fram emot sommaren generellt, vi ska bland annat ha klubb varannan fredag på Bernsterrassen och sen ska vi också ha klubb en lördag i månaden på F12-terrassen tillsammans med Jessie Granqvist. Sedan blir det nog lite open-airs, kanske någon festival och massa andra kul spelningar!

Steget brukar aldrig vara långt från dj-båset till musikstudion. Har ni några planer på att börja göra egen musik?

– Absolut!! Malin gick just klart en 6 månaders kurs på SAE i elektronisk musikproduktion, så det är i rullning! Vi ska försöka hitta tid för att sitta tillsammans i studion snart och komma igång med ett Y+M-projekt också. Tror det kan bli ganska spännande! Gissar på att det kommer landa i någon ganska rå, hård men svängig house-technohybrid. För sånt gillar vi ju.

Ikväll anordnar ni en fest på Slakthuset med bland andra Matador från Dublin. Berätta mer om vad som händer ikväll.

– Vi flyger in Matador för att köra med oss på Slakthusets Anläggning 292 och eftersom ingen av oss har körkort har vi mjölkat vårt charmkonto helt för att lyckas hitta en ride till honom från flygplatsen. Sedan ska vi bjuda ut honom på en flådig middag och förhoppningsvis bli nya bästisar. Vi har spanat in lite intervjuer med honom för att försöka reka vilken som är hans favoritmat och så. Klockan 22 öppnar vi stora golvet och ska bygga bästa möjliga pepp inför Matador som kommer att köra live! Vi har hört från flera håll att hans livesets brukar vara helt magiska så vi är såklart jättepeppade och förväntansfulla! Sedan kommer vi dansa ihjäl oss fram till det är dags för oss att gå på igen och avsluta kvällen. Sedan vill han förhoppningsvis följa med oss på efterfest. Vi är helt öppna för förslag på vart!

Vilka tre låtar spelar ni helst just nu?

Malin:

Ylva:

Leave a comment